IHA Muhabiri Özkan Olcay'a 'Farkinda Misin? 2. Ulusal Fotograf Yarismasinda' Üçüncülük Ödülü

Ihlas Haber Ajansi’nin Bitlis’in Ahlat ilçe muhabiri Özkan Olcay, ‘Farkinda Misin? 2. Ulusal Fotograf Yarismasinda’ üçüncülük ödülü kazandi.

IHA Muhabiri Özkan Olcay'a 'Farkinda Misin? 2. Ulusal Fotograf Yarismasinda' Üçüncülük Ödülü
Çöpten arindirilmis bir çevre için çalisan Çöpüne Sahip Çik Vakfi ve Büyük Efes Sanat’in destekleriyle gerçeklestirilen ‘Çöpün Dogaya Etkisi’ konulu Farkinda Misin? 2. Ulusal Fotograf ve Kisa Video Yarismasi’nin ödülleri sahiplerini buldu. 23 Ekim 2023 ile 14 Ocak 2024 tarihleri arasinda basvurulari alinan ve fotograf ile kisa video olmak üzere iki kategorisi bulunan yarismada eserler seçkin üyelerden olusan jüri tarafindan degerlendirildi. Ödül töreniyle yarisma sonucunda fotograf kategorisinde birinci Hasan Içel, ikinci Hasan Koca olurken, Ihlas Haber Ajansi’nin Bitlis’in Ahlat ilçe muhabiri Özkan Olcay ise Diyarbakir’in Silvan ilçesinde çekmis oldugu ‘Çöp Toplama’ isimli fotografiyla yarismanin üçüncüsü oldu. Yarismada dereceye giren fotograflarin 6-24 Mart tarihleri arasinda The Artisan Istanbul MGallery’de sergilenmeye devam edecegi belirtildi.

Daha önce birçok ulusal ve uluslar arasi fotograf yarismasinda dereceleri bulunan IHA muhabiri Özkan Olcay, çektigi fotograflarla bölgeyi tanitmayi amaçladigini söyledi.

Kaynak: İHA