Bakan Yumakli Hasli Baraji'nda Incelemede Bulundu

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, "Son 22 yilda suya yön veren yapilar insa ettik. Yaklasik 10 binin üzerinde proje ürettik" dedi.

Bakan Yumakli Hasli Baraji'nda Incelemede Bulundu
Bir dizi inceleme ve ziyaret için Karabük’e gelen Bakan Yumakli, Hasli Baraji’nda incelemelerde bulundu. Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Devlet Su Isleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan baraj hakkinda bilgi alan Bakan Yumakli, gazetecilere açiklamalarda bulundu. Bakan Yumakli, 2023’ün Ocak ayinda lansmani Türkiye’ye yaptiklarini ancak 6 Subat depremleri nedeniyle ara verdiklerini belirtti.

2023’ün son çeyreginde tekrar basladiklarini ifade eden Bakan Yumakli, "Bizler bu yilin su verimliligine iliskin hatirlatmalarimizi tekrar tekrar yapmaya ve su verimliligine iliskin planlarimizi uygulamaya basladik. Bu planlar hem en çok suyu kullanan sektör olan tarimda daha sonra sanayide, daha sonra da kentsel kullanimda suyun verimli kullanilmasina dönüktü. Hasli Baraji, 350 milyon liralik reel degerlerle 350 milyon liralik bir yatirim degerine sahip. Son 22 yilda suya yön veren yapilar insa ettik. Yaklasik 10 binin üzerinde proje ürettik. Su ve sulama yapilariyla ilgili. Bunlarin bugünkü toplam degeri 2.4 trilyon lira. Bu barajla alakali biraz önce arkadaslarimiz bilgi verdi. Bu baraj 51 metre yüksekliginde temelden. Digeri yan sahadaki 54 metre yüksekliginde. Tamami 254 hektar diye kaldi aklimda bir alani sulamis olacak. Bütün amacimiz su. Su olmadan üretimin yapilmasi mümkün degil, dolayisiyla bizler de su kaynaklarimizla alakali nerede bir imkan bulursak bunu yerine getirmek için bu yapilari yapmaya devam edecegiz ve ülkemizde bugüne kadar hem ekonomimiz için çok önemli olan enerji barajlarini, sulama barajlarini ve bunun yaninda sanayiyle alakali ya da kentsel kullanimla ilgili barajlari insa etmeye devam edecegiz" dedi.

Bakan Yumakli’ya Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin, Ali Keskinkiliç, AK Parti Karabük Il Baskani Ferhat Salt ve kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA