Murat Kurum Açiklamasi 'Silivri'miz Artik Su Baskinlariyla Gündeme Gelmeyecek'

AK Parti IBB Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Silivri’de düzenlenen Eski Belediye Binasi Temel Atma Töreni’ne katildi. Kurum, “Silivri’ye tam 8 halk plaji kazandiracagiz. Essiz dogaya sahip Silivri’mizde tarim ve orman alanlarimizi koruyacak, tematik köylerle ilçemizin turizmini canlandiracagiz. IBB tarafindan bekletilen köylerimizin imar planlarini ilk meclis toplantisinda onaylayacagiz. Silivri’miz artik su baskinlariyla gündeme gelmeyecek, dereleri islah edecegiz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Silivri'miz Artik Su Baskinlariyla Gündeme Gelmeyecek'
Cumhur Ittifaki Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Silivri AK Parti ve MHP Ilçe Baskanligi’ni ziyareti sonrasi 19 Mayis Meydani’nda düzenlenen Eski Belediye Binasi Temel Atma Töreni’ne katildi.

Programda Kurum’a Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, AK Parti Silivri Ilçe Baskani Ekrem Pamuk ve MHP Silivri Ilçe Baskani Zafer Yalçin eslik etti. Kurum’u parti binalarinin önünde gençler mesale ve davul zurnalarla birlikte büyük bir ilgiyle karsiladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören protokol konusmalariyla devam etti. Programda Silivri’de yapilan çalismalarla ilgili film gösterimi yapildi. Okunan dualarin ardindan protokollün sahneye çikip butonlara basmasiyla temel atma islemi baslatildi. Ziyaretleri sirasinda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Bu meydan 31 Mart’ta kibir siyasetini bitirecegim diyor”

Törende konusan IBB Baskan Adayi Kurum, “Tek hayalimiz sizlersiniz. Eserden, hizmetten bir an olsun ayrilmayacagiz. Bu meydan reklam belediyeciligi degil, gerçek belediyecilik, hizmet belediyeciligi, eser belediyeciligi diyor. Bu meydan 31 Mart’ta kibir siyasetini bitirecegim diyor. Bugün burada tarihi belediye binamizin aslina uygun bir sekilde yeniden insa edilmesi için bir aradayiz. Kiymetli Volkan baskanim bu binanin aslina uygun bir sekilde insa edilmesi için çok emek harcadi. Silivri’nin su 5 yilda IBB’nin buraya tek bir çivi çakmamasina ragmen vatandasinin neye ihtiyaci varsa onu gidermek için çalisan bir baskani var. Volkan Baskanimla el ele verip Silivri’yi küllerinden yeniden dogdurduk. Bu tarihi binamiz 1898 yilinda insa edilmisti ancak aradan geçen uzun yillar nedeniyle kullanilmayan bu bina 1985 yilinda yikildi. Bu tarihi binamiz hem Istanbul Valiligi hem de Silivri Belediyesi’nin is birligiyle yeniden ataga kalkacak. Burasi tamamlandiginda Silivri Meydani’nda belediyemizin tarihini yansitacak çok önemli bir mekan olacak. Ayni zamanda altinda belediye hizmetlerini verecek ve sosyal tesis olarak da çayin 1 TL, kahvenin 5 TL oldugu hizmetleri sunacak” dedi.



“Silivri ona en büyük dersi sandikta verecek”

Istanbul’un son 5 yilin kayitlara tahribat dönemi olarak geçtigini vurgulayan Kurum, “Istanbul bu yolcu adayin elinde her gün magdur ediliyor. Bir de kalkmislar piskin piskin Istanbul basardi diyorlar. Istanbul neyi basardi? Istanbul sizin bunca ihmalinize, bunca terk edilmisliginize ragmen ayakta kalmayi basardi. Istanbul tutulmayan sözlere ragmen hükümetimizin destekleriyle ayakta kalmayi basardi. Bunlarin da basardigi; yanan otobüsler, ters yönde ilerleyen yürüyen merdivenler, bozulan metrolar ve metrobüsler var. Saatlerce süren trafik bir de koca 5 yilda 8 kilometre metro hatti var. Bir otobüs hattini koymaktan aciz bir belediye anlayisindan bahsediyoruz. Silivri’de biz altyapi yaptik diyorlar. O zaman Silivri’yi her selde niye su basiyor? Madem sen altyapiyi ve dere islahini yaptin, biraz fazla yagmur yagsa Silivri’yi seller götürüyor. Istanbullular bu kibir abidesi CHP’li baskandan çok bir sey mi istedi? Istanbullular aslinda en temel belediye hizmetlerinin yapilmasini istediler ama yapmadilar. Çevre temiz olsun, Silivri’nin altyapisi kanalizasyonu dogru islesin dediler isletmediler. Istanbullular bu yolcu baskandan ulasim sorunlarinin bitirilmesi ve çözüm getirilmesini beklediler. Bunlar o ulasim sorunlarini daha da büyüttüler. Metro istediler, otobüs istediler yapmadilar. Parklar, yesil alanlar söz verdiler yapmadilar. Gençlere gençlik merkezi, kültür merkezi yapacagiz dediler onu da yapmadilar. 31 mart geliyor milletin Silivri’nin hesap sorma günü geliyor. Bu millet sana kibirli dilinin hesabini sandikta bir bir soracak. Bu 5 yilda yapmis oldugun israfin hesabini 31 Mart’ta sandikta soracak. Silivri ona en büyük dersi sandikta verecek. 31 mart aksami es genel baskan koltugunu kaybederek tamamen özgürlesecek. Yari zamanli kibirli belediye baskani da süresiz tatile gidecek” seklinde konustu.



“Her sey degisir ama bu CHP zihniyeti degismez”

Mevcut IBB Baskani’nin ev kadinlarini ayristiran ve küçümseyen tavrini elestiren Kurum, “Bu CHP’nin Istanbul’a yabanci adayina; ‘Analizlere göre kadinlar daha çok AK Parti’ye oy veriyor?’ diye sordular. ‘Daha çok ev hanimlari oy veriyor. Kadinlar statüsünde demeyelim’ dedi.

Rezilligi görüyor musunuz? Ev hanimlarimizi yok sayiyor, ayrimcilik yapiyor. Kadinlarimiza yönelik bu ayristirici dil, bu nezaketsizlik böylesine önemli bir makama, Istanbul’un belediye baskanina hiç yakisiyor mu? Ben kadinlarimiza, annelerimize yönelik bu ayristirici dili reddediyorum. Bunu kabul etmemiz, bu hakarete sessiz kalmamiz mümkün degil. Ne yazik ki, bunlarin zihniyeti, bunlarin karakteri bu. Her sey degisir ama bu CHP zihniyeti degismez. Geçmiste kadinlarimizi kiyafetleri yüzünden ayristiranlar bugün de kadinlarimizi siyasi tercihleri yüzünden ayristiriyorlar” diye konustu.



“Hiçbir sekilde bu ayrimci tutumu kabul etmiyoruz”

Milletin bu ayristirici dilden çok çektigini sözlerine ekleyen Kurum, söyle devam etti: “Siz hiç esitlikçi olmayacak misiniz? Siz hiç adil olmayacak misiniz? Bu millet sizin bu ayrimciliginizdan çok çekti. Yillardir ayni tas ayni hamam. Geçmiste de çobanlarin oyunu ayri tutuyordunuz, milleti mahallelere, kamplara ayiriyordunuz. Bikmadiniz mi, sikilmadiniz mi, yorulmadiniz mi? Sen belki bikmamis olabilirsin ama bu millet senden bikti. Istanbul senden usandi, senden yoruldu. Biz, hiçbir sekilde bu ayrimci tutumu kabul etmiyoruz. Bizim için bu ülkede yasayan 85 milyon vatandasimizin her biri esittir. Biz bugüne kadar hiçbir vatandasimiz arasinda dil, din, irk, cinsiyet ayrimi yapmadik. Bu ülkenin ve Istanbul’un bütün kadinlari hangi düsünceye, hangi siyasi tercihe sahip olursa olsun bizim için esittir, degerlidir.”

“Ülkemizin kaderini degistirecek kentsel dönüsüm hamlemizi süratle baslatacagiz”

Istanbul’u hak ettigi hizmetle bulusturacagini dile getiren Kurum, “Biz annelerimize ve çocuklarimiza ‘afetlere dirençli bir Istanbul’ vadediyoruz. Bizim su an 39 ilçemizde toplam 1,5 milyon evimiz ve isyerimiz risk altinda. 600 bin konutumuzun bugünden tezi yok acilen dönüstürülmesi gerekiyor. Istanbul’un bir 5 yil daha kaybetmeye tahammülü yok. Biz Istanbul’da tek bir riskli yapi kalmayincaya kadar çalisacagiz. Bunun için de ülkemizin kaderini degistirecek kentsel dönüsüm hamlemizi süratle baslatacagiz. 5 yilda 39 ilçemizde yatay mimari eksenli, komsuluk iliskilerini odagina alan, nüfusu tek bir kisi bile artirmayacak olan tam 650 bin konut insa edecegiz” dedi.



“Koca 5 yilda 5 bin 500 konutu dönüstürmüsler”

Mevcut yönetimin Istanbul’un dönüsümü için yapilacak yatirimlari gereksiz gördügüne dikkat çeken Kurum, “Çanakkale’de deprem oldu. O deprem burada da hissedildi. Biz 5 yilda 650 bin konutu dönüstürecegiz diyoruz. 39 ilçede milletin rizasiyla, yerinde, Büyüksehir Belediyesi olarak yarisina bizim destek oldugumuz anlayisiyla yapacagiz diyoruz. Bu kibirli belediye baskani ‘yapilmasina gerek yok’, ‘Yapilmamasi lazim’ diyor. Kendilerinin danisman olarak tuttugu hocalari ‘Istanbul’un deprem riski için sokak sokak deprem dönüsümü yapmak gerekir’ diye söylüyor. Bu bilmis Belediye Baskani yapilmamali diyor. Çünkü yapamayacaklarini kendileri de biliyor. 31 Mart’tan sonra bu dönüsümü biz gerçeklestirecegiz. Sen CHP kongresini dizayn ederken biz milletimizle el ele vermis, 11 ilde 180 bin konutun temelini atiyorduk. Sen yol yürüdügün arkadaslarini yolda terk ederken biz sellerde afetlerde milletimiz için yeni yuvalar yapiyorduk. Sen ‘israfi bitirdik’ deyip israf ederken biz milletimizin gelecegi için gece gündüz çalisiyorduk. Koca 5 yilda 5 bin 500 konutu dönüstürmüsler. Bu anlayisin Istanbul’da dönüsüm adina bir irade koymasini beklemiyoruz. Istanbul’un Silivri’nin her yerinde Volkan Baskanla dönüsümü gerçeklestirecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Silivrili kardeslerimizin yasadigi ulasim çilesi tamamen son bulacak”

Trafik çilesini bitirmek için dev adimlar atacaklarini söyleyen Kurum, “Istanbul’un trafik çilesini bitirecegiz. Hedefimiz; mevcut 340 kilometre metro hattini 2029’a kadar 650 kilometreye çikaracagiz. Istanbullular daha konforlu seyahat etsin diye filolarimiza her yil 100 metrobüs ve 250 otobüs katacagiz. Ilçemize metrobüsü getiriyoruz. Artik Silivri’den metrobüse binen bir kardesimiz, Tuzla’ya kadar kesintisiz bir sekilde yolculuk yapabilecek. Bu muazzam projeyi hayata geçirdigimizde Silivrili kardeslerimizin yasadigi ulasim çilesi tamamen son bulacak” seklinde konustu.



“Silivri’miz artik su baskinlariyla gündeme gelmeyecek”

Silivri’deki altyapi sorunlarinin hizla çözülecegini sözlerine ekleyen Kurum, “Istanbul’umuzun göz bebegi olan Silivri’mize 42 kilometrelik sahil düzenlemesi yapacagiz. Silivri’ye tam 8 halk plaji kazandiracagiz. Essiz dogaya sahip Silivri’mizde tarim ve orman alanlarimizi koruyacak, tematik köylerle ilçemizin turizmini canlandiracagiz. IBB tarafindan bekletilen köylerimizin imar planlarini ilk meclis toplantisinda onaylayacagiz. Silivri’miz artik su baskinlariyla gündeme gelmeyecek, dereleri islah edecegiz. Kendi agzindan söylüyor, ‘ISKI rezalet’ diyerek itiraf ediyor. Bir damla su da sen getir. Bizim yaptiklarimizi anca bozuyor” diye konustu.



“Alim garantili entegre tesislerimizi hizlica kuracagiz”

Silivri’de yapilacak projelere deginen Kurum, "Çiçekçilik faaliyetleri için alim garantisi verecegiz. Hayvanciligi ilerletmek için; mezbaha ve alim garantili entegre tesislerimizi hizlica kuracagiz. Silivri’mizin gençleri kendi islerini kursunlar diye onlara paylasimli ofisler yapacagiz. Aritma tesisi olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Tüm köylerimizin altyapi ve üstyapisini bastan asagi yenilecegiz. Volkan Yilmaz Baskanimin yeni kavsaklardan otoparklara, prestij caddelerden kapali Pazar alanlarina, gençlik merkezlerinden kültür parklara kadar sizlere, Silivrili kardeslerimize vaat ettigi tüm projelerimizin de sonuna kadar arkasindayim.1 Nisan’da Büyüksehir ve Silivri el ele verecek, Istanbul’umuzu hep birlikte gelecege hazirlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA