Nemrut'un Ayilari Bu Yil Erken Uyandi

Bitlis’in Tatvan ilçe sinirlari içerisinde yer alan Nemrut Krater Gölü çevresinde yasayan ayilar, bu yil kis uykusundan erken uyandi.

Nemrut'un Ayilari Bu Yil Erken Uyandi
Her mevsim ayri bir güzellige bürünen Nemrut Krater Gölü’nü kendilerine yasam alani belirleyen ayilar, yerli ve yabanci ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Nemrut Krater Gölü kenarinda yasayan ayilar hafta sonu doga yürüyüsüne giden dogaseverler tarafindan görüntülendi. Geçtigimiz yillarda elle beslenen ayilariyla gündeme gelen Nemrut Krater Gölü’ne doga yürüyüsü düzenleyen dogaseverler, zirve yürüyüsü sirasinda yiyecek arayan ayilarla karsilasti. Cep telefonlariyla ayilari görüntüleyen dogaseverler, ayilarin yiyecek bulmak için yakin köylere kadar indiklerini belirtti.

Dönüs yolunda olan ayilari görüntüleyen dogaseverlerden Cihan Önen ve Cengiz Gencer, ayilarin kis uykusundan erken uyandigini belirtti.

Cihan Önen, “Nemrut Kalderasindaki ayilarin bir kismi bu yil kis uykusundan erken uyandi. Zaman zaman Nemrut Kalderasinin disindaki köylere inen ayilar yiyecek aramakta. Karli dagda yürüyüs yaparken köylerden kalderaya dönen ayilarla karsilastik. Ayilar bizlere yaklasik 150 metre kadar yaklastilar. Ayilarin aç oldugunu düsünerek ilk etapta panik yaptik. Ancak ayilarin bir süre sonra bizlerden uzaklastigini gördük. Bir süre sonra da ayilar Nemrut Kalderasinin içine dogru giderek gözden kayboldular” dedi.

Kaynak: İHA