Geri Dönüstürülebilir Malzemelerden Ürünler Yapan Ögrencilere Ödülleri Baskan Vidinlioglu'ndan

Kastamonu Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Geri Dönüsebilir Atiklardan Yeni Ürün Elde Edilmesi Tasarim Yarismasi’nda dereceye giren ögrenciler ödüllerini Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu’ndan aldilar.

Geri Dönüstürülebilir Malzemelerden Ürünler Yapan Ögrencilere Ödülleri Baskan Vidinlioglu'ndan
Kastamonu Belediyesi tarafindan düzenlenen kagit, cam, plastik ve metal gibi geri dönüsebilir malzemelerden yeni ürün elde edilmesi tasarim yarismasi sonuçlandi. Kastamonu sehir merkezinde bulunan tüm ortaokul ögrencilerine yönelik olarak gerçeklestirilen ‘Geri Dönüsebilir Atiklardan Yeni Ürün Elde Edilmesi Tasarim Yarismasi’nda dereceye giren ögrenciler ödüllerini Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu’ndan aldilar. Kastamonu Belediyesi’nde gerçeklestirilen ödül töreninde ilk üçe giren ögrenciler sirasiyla dizüstü bilgisayar, tablet ve akilli saat ile ödüllendirildi. Ilk 10’a giren diger ögrencilere ise Baskan Vidinlioglu tarafindan kol saati hediye edildi.

Ödül töreninde konusan Baskan Vidinlioglu: “Düzenlenen yarisma ile çocuklarimizin geri dönüsüm konusunda kendilerini özgürce ifade edebilmeleri, var olan yeteneklerini ortaya çikarmalari amaçlanmistir. Ancak buradaki önemli hedef çocuklarimizda bir bilinç olusturulmasidir. O da kaynaklarimizin verimli kullanilmasi, öz kaynaklarimiza sahip çikilmasi ve geri dönüsüm konusudur. Biz zaten Kastamonu Belediyesi olarak geri dönüsüm çalismalarinin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu dogrultuda 2023 yili içerisinde geri dönüsüm çalismalarimiz kapsaminda 2 bin 475 ton kagit-karton, 77 ton plastik, bin 605 ton metal, bin 195 ton cam atigi, 14 ton bitkisel atik yag, 105 ton tekstil atigi toplanarak ekonomimize kazandirilmistir. Topladigimiz bu atiklar sayesinde de 42 bin 087 adet agacin kesilmesi önlenmis, 438 bin 201 kg sera gazi salinimi azaltilmis, 6 bin 189 m3 atik depolama alanindan tasarruf edilmis, 10 milyon 150 bin 431,50 Kwh enerji tasarrufu ve bin 270 varil petrol tasarrufu saglanmistir” dedi.

Yarismaya katilan tüm ögrencileri ayrica tebrik eden Vidinlioglu, “Tabii ben burada sadece ilk 3 dereceye veya ilk 10’a giren ögrencilerimizi tebrik etmekle kalmayacagim. Ben bu yarismada yer alan tüm çocuklarimizi sahip olduklari bilinçten ötürü teker teker tebrik ediyorum. Ayni bilincin tüm insanlikta olmasi, gündelik hayata yansitilmasi gelecegimiz için mühim. Her animizda kaynaklarimiza sahip çikalim” diye konustu.

Yarismada dereceye giren ilk 10’a giren ögrenciler ise sirasiyla Yarismada Merkez Ortaokulu ögrencisi Ahmet Dogan, Sehit Serife Baci Ortaokulu ögrencisi Zeren Nisa Aydin ve Sehit Serife Baci Ortaokulu ögrencisi Muhammet Kiliç, Merkez Ortaokulu’ndan Armagan Andish, Sehit Mehmet Yilmaz Ortaokulu’ndan Özcan Onur Terzi, Merkez Ortaokulu’ndan Gayenur Kara, Merkez Ortaokulu’ndan Almira Köstekoglu, Merkez Ortaokulu’ndan Eylül Özçelik, Sehit Serife Baci Ortaokulu’ndan Salih Samed Kahraman ve Sehit Serife Baci Ortaokulu’ndan Elif Mina Özeflanili oldu.
Kaynak: İHA