Dolandiricilarin Yeni Oyunu Açiklamasi Muhtarlarin Sosyal Medya Hesabini Taklit Edip Dolandirdilar

Kastamonu’da iki mahalle muhtarlarinin sosyal medya hesabini taklit ederek açtiklari hesaptan vatandaslara mesaj atip 4 bin 500 liralik devlet desteginin muhtarlik araciligi ile verildigini belirterek agina düsürerek dolandirmaya çalisti. Mesaj atan dolandiricilarin kurbani olan sahis, 9 bin lirasini kaptirdi.

Dolandiricilarin Yeni Oyunu Açiklamasi Muhtarlarin Sosyal Medya Hesabini Taklit Edip Dolandirdilar
Kastamonu’da 31 Mart Mahalle Idareler Seçimleri yaklasirken muhtarlarin sosyal medya hesaplari kopyalanarak dolandiricilik olaylarinda da artis yasandi. Kastamonu’da Saraçlar Mahallesi Muhtari Ali Ihsan Yapan ile Beyçelebi Mahallesi Muhtari Rifat Cozuroglu’nun sosyal medya hesabini kopyalayarak taklit bir hesap açan dolandiricilar, mahallelerde yasayan vatandaslara bu hesaplardan "devlet destek paketinden 4 bin 500 TL yardim veriliyor 3 ay boyunca, muhtarligimiz araciligiyla aldiniz mi” seklinde mesaj gönderdi. Dolandiricilar ’destek’ yalaniyla aglarina düsürdükleri vatandaslarin bilgilerini alarak banka hesaplarindaki paralari çekmeye çalisti. Dolandiricilarin agina düsen bir vatandas 9 bin TL dolandirilirken, bir sahsi dolandirilmaktan durumu anlayan oglu kurtardi.

Dolandirilan vatandaslarin kendilerine haber vermesi üzerine Yapan ve Cozuroglu, facebook hesabinin kopyalandigini ve gelen mesajlara itibar edilmemesi konusunda duyuruda bulundu.

"9 bin lira gibi bir parayi çektiklerini ögrendim"

Dolandiricilik olayinin oldugunu mahalle sakinlerinin bilgi vermesi üzerine ögrendigini kaydeden Muhtar Yapan, “Sabah saatlerinde dostlarim bana mesaj atmaya basladi, ’Facebook hesabin kopyalanmis, onunla bir ilgilenir misin’ diye. Girip baktigimda kopyalandigini gördüm. Vatandas, 4 bin 500 lira gibi bir parayi dagittigimizdan bahsetmis. Tabii ki bizim tarafimizdan böyle bir durum yok. Hemen engelledik, hesabi sikayet ettik. Tekrar sosyal medyada paylasim yaptik. Ondan sonra sosyal medyadan yazan ya da arayan çok fazla kisi oldu. Bu arkadaslarimizi uyardik, engellemelerinden ve sikayet etmelerinden bahsettim. Mahallemizden bir sahsin bu yazismalar neticesinde kart bilgilerini verdigi ve 9 bin lira gibi bir parayi çektiklerini ögrendim" dedi.



"Muhtar ya da kamu çalisani kimseden para istemez"

Vatandaslara bu tarz dolandiricilik vakalarina karsi dikkatli olmasini söyleyen Yapan, "Bizim telefon numaralarimiz herkeste var. Bu tür yazismalara itibar edilmemesini istiyorum. Bu tür yazismalari görünce telefonla arayarak bilgi alinarak hareket edilmesi daha uygun olacaktir. Hiç kimse bu tür olaylara itibar etmesin. Bir muhtarin ya da bir vatandasin bir isi oldugunda telefonla iletisime geçilsin veya bizzat sahsi olarak ziyaretine gitsin. Muhtar ya da kamu çalisani kimseden para istemez. Belki ikili iliskiler sonucunda bu tür konular gündeme gelebilir. Sosyal medyadan ya da telefonla arayarak kimseden para isteme durumu olamaz. Kimsenin telefonla ya da sosyal medyadan kart bilgilerini paylasmamalarini rica ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA