Baskan Vidinlioglu'dan Önemli Proje Için Açiklama Açiklamasi 'Planlari Hizla Uygulama Asamasina Geçirmeliyiz'

Yerel Iklim Degisikligi Eylem Planlari konusunda Kastamonu’da çalismalar hiz kazanirken, bakanlik yetkilileri ile görülen Baskan Vidinlioglu, “imdiden harekete geçmeliyiz. Planlari olusturmak yetmez, hizla planlari uygulamaya geçirmeliyiz” dedi.

Baskan Vidinlioglu'dan Önemli Proje Için Açiklama Açiklamasi 'Planlari Hizla Uygulama Asamasina Geçirmeliyiz'
Türkiye’de Yerel Iklim Eylemi için AB Ortakligi Projesi kapsamindaki 6 pilot ilden bir tanesi olan Kastamonu’da çalismalar basladi.

Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, üzerine hassasiyetle egildigi konulardan bir tanesi olan iklim degisikligi çalismalari çerçevesinde bakanlik yetkilileri bir araya geldi. Kastamonu Belediyesi’nde gerçeklestirilen görüsmede Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Iklim Degisikligi Baskanligi Uzmani Fatma Tok Lazoglu, Iklim Degisikligi Baskanligi Mimar Müberra Betül Yalçin, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Türkiye Iklim Degisikligi Projeleri Koordinatörü Tuba Seyyah ve UNDP Türkiye Proje Yöneticisi Ceren Özkan yer aldi. Gerçeklestirilen görüsmede proje ve eylem planlarinin hazirlik asamalari hakkinda bilgi paylasimi yapildi.

Gerçeklestirilen görüsme ile ilgili konusan Baskan Vidinlioglu, “Yerel iklim eyleminin güçlendirilmesi amaciyla Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Birlesmis Milletler Kalkinma Programi tarafindan yürütülen ve Iklim Degisikligi Baskanliginin faydalanicisi oldugu‘Türkiye’de Yerel Iklim Eylemi için AB Ortakligi Projesi’ çerçevesinde belirlenen 6 pilot il öncü bir rol üstlenerek yerel iklim degisikligi eylem planlarini hazirlama hedefinde. Biz de bu 6 ilden bir tanesi olarak çalismalarimizi yapacagiz. Iklim degisikligi konusu çok mühim bir hadise. Normal zamanlari yasamiyoruz. Mevsimler günümüzde dengesiz bir hal aldi. Tabi bunlarin da sonuçlarini agir bir sekilde yasiyoruz. Seller, depremler bunlarla iliskili. Yine kuraklik konusu çok elzem, üzerinde en ciddi kafa yorulmasi gereken islerden. Su gelecekte önemli bir problem olarak belirecektir. Simdiden harekete geçmeliyiz. Planlari olusturmak yetmez, hizla planlari uygulamaya geçirmeliyiz. Kaybedecek, bosa harcayacak vaktimiz yok. Bunun için adimi attik. Görüsmelerimizi gerçeklestirdik. Hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Her bireyin ayni bilinçle tüm kaynaklarimiza sahip çikmasini, kaynaklarimizi korumasini ve verimli kullanmasini hatirlatmak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA