Düzce'nin En Büyük Parki Insa Edilecek

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, belediye baskanliginda baslattigi Milet Bahçesi 2. Etap Projesi, Anit Eser ve Yesil Yol konularinda açiklamada bulundu.

Düzce'nin En Büyük Parki Insa Edilecek
Düzce’de 5 yillik görev süresi boyunca degisim, dönüsüm ve yenileme kararliligi ile çok sayida projeye imza atan Düzce Belediye Baskani ve AK Parti Düzce Belediye Baskan Adayi Dr. Faruk Özlü, yeni dönem için hazirliklari tamamlanan ve insaat çalismalarinin seçim sonrasinda hemen baslayacagi projelerden biri olan millet bahçesi 2. etap, anit eser ve yesil yol hakkinda konustu.

Sehrin merkezindeki en büyük yesil alan olma özelligini tasiyacak Millet Bahçesi 2. etabin projesinin hazir oldugunu ve ihale asamasina geldigini aktaran Baskan Özlü; “Sehir merkezindeki yesil alanlarimizi daha verimli kullanmak üzere yenileyerek vatandaslarimizin hizmetine açtik. Milletin olani millete tahsis ettik. Anitpark ile entegre hale getirdigimiz 30 dönümlük ilk etapta hemsehrilerimiz nefes aliyor. Simdi ikinci etap diyoruz. Sehir merkezimizin en büyük yesil alanini insa edecegiz. Eski stadyumun oldugu alanin tamami oldugu gibi kalacak, toplanma alani olarak degerlendirilecek sekilde, çevresini de yürüyüs yollari, bisiklet yollari, park, dinlenme alanlari ve çimlerle donatilmis bir sosyal yasam merkezi olarak insa edecegiz. 56 dönüm bir alandan söz ediyoruz. Sehrin merkezinde bu büyüklükte bir alanin yesil olmasi, park olmasi, sehrimizin dogasina duydugumuz sayginin bir kanitidir. Bugüne kadar ne planladiysak, çevresel faktörlerden kaynakli gecikmeler olsa bile hepsini yaptik. Yapariz dediysek mutlaka yapariz, yapamayacagimiz hiçbir konuda da söz vermeyiz” dedi.



Düzce deyince akillara gelecek: anit eser

Millet Bahçesi 2. Etabinin sehir merkezinde büyük bir ihtiyaca cevap verecegini ifade eden Baskan Özlü, proje alaninda bir de Anit Eser planladiklarini anlatarak “Düzce’nin adi geçtiginde akillara gelecek bir yapiya ihtiyaç var. Bakin Valilik binasi dis cephe düzenlemesini yaptiktan sonra nasil ilgi gördü ve begenildi. Kimse bunu inkar edemez. Iste bu sebeplerden sehrimizin özelliklerini yansitacak bir yapi olarak Millet Bahçesi 2. Etap içinde 81 ilden getirecegimiz taslarla insa edecegimiz bir Anit Eser yapacagiz. Bu eser Düzceli hemsehrilerimizin ve sehir disindan gelenlerin mutlaka ziyaret etmek isteyecegi güzellikte bir yapi olacak” ifadelerini kullandi.

Yesil yol ile iki park birbirine baglanacak

Millet Bahçesi 1. ve 2. etap arasinda yürüyüs yolu insa edilerek parklar arasi yaya baglantisinin saglanacagini sözlerine ekleyen Faruk Özlü; “Mevcut Millet Bahçesi alanimiz ile eski stadyum alaninda insa edecegimiz 2. Etap arasinda yaya ulasiminin kesintisiz saglanmasi amaciyla Yesil Yol insa edecegiz. Ömer Seyfettin Sokak’ta yapacagimiz düzenleme ile burada sadece yaya dolasimini saglayacagiz. Çevre sokaklarda araç akisi yine olacak, ancak sehir merkezini yayalastirmak konusunda önemli bir talebe cevap vermis olacak. Tüm altyapimiz hazir, 31 Mart’tan sonra kaldigimiz yerden çalismaya devam edecek, Düzce’miz için en güzelini insa etmeyi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA