Marmaris Yeni Sezona Hazirlanmaya Basladi

Mugla’nin dünyaca ünlü turizm kenti Marmaris’te yeni sezon hazirliklari basladi. GETOB Baskani Mustafa Deliveli; "Ilk turist kafilesi 10 Mart itibari ile gelecek" dedi.

Marmaris Yeni Sezona Hazirlanmaya Basladi


Türkiye’nin bacasiz sanayisi olarak nitelendirilen turizmde sezon yaklasirken, kis rehavetini üzerinden atan Marmaris’te isletmeciler tadilatlarina hiz kazandirdi. Restoran ve apart yetkilisi Kadir Alkan 2 ay önce tadilatlara basladiklarini ifade ederek ilk misafirlerinin 1 Nisan’da gelecek olan Ingilizlerin olacagini ve sezonu açacaklarini söyledi.



Otel isletmecisi turizmci Ihsan Öztürk de yaklasan sezon çalismalari ile ilgili "Marmaris’e ilk misafirlerimiz 10 Mart itibariyle Ingiltere’den baslayacak ama biz otelimize ilk misafirlerimizi Nisan ayinda alacagiz. Tadilatlar da devam ediyor. Otelimizi tamamen yeniledik ve artik Nisan’in 15’i itibariyle misafir kabulüne baslayacagiz. Sonra Nevruz var. Nevruz’da da bir yogunluk bekliyoruz" seklinde konustu.



"Beklentimizin üzerinde bir sezonu tamamladik"

Güney Ege Turistik Otelciler Birligi (GETOB) Baskani Mustafa Deliveli ise "Öncelikle zor baslayan bir 2023 sezonunu geride biraktik. Zor baslayan derken bildiginiz üzere hepimizi çok derinden üzen deprem felaketi, seçimler, enflasyon, kur derken turizmci açisindan da zorlu bir baslangiç yaptik. Fakat Marmaris ve Dalaman bölgesi olarak gerçekten beklentimizin üzerinde bir sezonda sezonu tamamladik. Kisi geceleme, sayilari büyütmeye çalistigimiz pazarlardan aldigimiz pay tüm bunlari üst üste koydugumuzda 2023 sezonunun iyi bir sezon oldugunu söyleyebiliriz" dedi.



"Hummali bir tadilat dönemini tamamliyoruz"

Geçen sezonki kazançlarin yine otellerin yenilenmeleri için kullanildigini belirten Deliveli; "Malum pandemi, afetler gibi birçok sikintidan ve zorluktan ötürü, son iki üç sene içerisinde tesisler renovasyon, yenilik gibi planlari ertelemek durumunda kaldi. Fakat geçen sene olumlu bir sezon tamamlayinca tesisler büyük ölçüde erteledigi tadilatlarina baslamis bulunmakta. Bu kis adeta birçok tesiste nefes almadan hizli bir tadilat dönemine girdik ve tamamlamak üzereyiz. Tüm otelciler olarak dernegimizin üyelerinden kimisi dis mekanlarinda, kimisi odalarinda, kimisi teknik altyapisinda derken tesisler ödedikleri, iki üç senedir yapamadiklari, planladiklari tadilatlari su an yapmak ve bitirmek, tamamlamak üzereler. Bu bizi çok mutlu ediyor. Sonuçta biz bölgemiz olarak genis ürün yelpazesiyle birçok bütçeye hitap eden ve çok kaliteli hizmet veren bir turizm destinasyonu ve bu iddiamizi, bu rekabet gücümüzü korumak için bizim tesislerimizin yeni kalmasi, yatirim yapabilmemiz lazim" dedi.



Baskan Deliveli tadilat giderleri ile ilgili de konusarak "Geçen sene açikçasi kredilerde erisim konusunda sikintilar yasanmaktaydi. Tabii ki dünya genelinde olan ve Türkiye’deki enflasyon sebebi ile düsük faizler olsa dahi kredilerin, vadelerin kisa olmasi, miktarlarin düsük olmasi, erisim sikintisindan çok fazla krediye erisim saglanamadi. Fakat su an her ne kadar krediler, faizler yüksek olsa da krediye erisim biraz daha rahatladi, vadeler uzadi. Bu da tesislerin de finansal gücüne de bir katki saglamakta. Yüksek fonlama maliyetlerine ragmen yine de su an tesisler bunlardan istifade edip öz kaynaklariyla tesislerini yenilemekte. Çok yakin zamanda iki hafta içerisinde tesislerimiz birer birer hizli, hizli bir sekilde, özellikle öncelikle sahil bandinda olanlar öncelikli olmak üzere açilmaya baslamakta. 15 Mart itibariyle ilk uçaklar Birlesik Krallik’tan bölgemizde Dalaman Havalimani’na ulasacak ve Marmaris’te oteller müsterilerini, misafirini agirlamaya baslayacak. 15 Mart’tan 1 Nisan’a kadar olan zamanda da hizlica tesisler açilacak" seklinde konustu.



"Erken rezervasyon firsatlarini kaçirmayin"

GETOB Baskani Mustafa Deliveli yaklasan turizm sezonunda tatil planini henüz yapmayan vatandaslara seslenerek "Türkiye içinde yerel tatil tüketicilerimiz ve Türk misafirlerimiz içinde bir çagrida bulunmak isterim. Hala erken rezervasyon dönemleri dönemi içerisindeyiz. Cazip indirimleri, yüksek indirimleri yine devam ediyor. Bu firsati kesinlikle kullanmalarini siddetle tavsiye ediyorum. Marmaris bölgemizde uygun fiyatlar, genis yelpaze, birçok ürün çesidiyle her bütçeye uygun tesislerimiz mevcut" diyerek erken rezervasyon çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA