180 Milyonluk Sazan Sarmali Operasyonu Açiklamasi 20 Tutuklama

İçel polisinin, bilinen alisveris sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarindan arama ve sazan sarmali yöntemi ile dolandiricilik yaparak 180 milyon lira haksiz kazanç elde eden çeteyi çökertti, yakalanan süphelilerden 20’si tutuklandi. Haksiz kazanç elde eden sahislarin paralari aklamak için döviz ve altina çevirdigine ait görüntüler de operasyon kapsaminda ele geçirilmisti.

180 Milyonluk Sazan Sarmali Operasyonu Açiklamasi 20 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, çesitli yöntemlerle dolandiricilik yapan süphelilere yönelik çalisma gerçeklestirildi.

Polisin planli çalismasinda Facebook Market Palace ve bilinen sitelerin sahte linkini üretmek sureti ile bungalov ev, elektrikli ev aletleri ilanlari veren, sahte hukuk bürosundan uzlastirmaci olarak arayarak para talep eden ve internet sitelerinden araç almak isteyen kisileri sazan sarmali yöntemi ile organize bir sekilde dolandiran süphelileri belirledi. Süphelilerin bu yöntemle 180 milyon TL haksiz kazanç elde ettiklerini tespit eden polis 4 gün öne İçel merkezli 4 ilde es zamanli operasyon yapti. Operasyonda aralarinda suç örgütü liderinin de bulundugu 36 süpheli yakalandi. Sahislarin ev, is yeri ve araçlarinda yapilan aramalarda ise 70 adet cep telefonu, 4 adet ruhsatsiz silah, 1 adet para atma makinesi, farkli sahislara ait 62 adet banka karti ile 120 bin TL para ele geçirildi.

Gözaltina alinan 36 süphelinin emniyette ifadeleri tamamlandi, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikartilan süphelilerden 20’si tutuklandi, 10’u ev hapsi alirken, 6’si ise adli kontrol sarti ile serbest kaldi.

Süphelilerin paralari döviz ve altina çevirirken görüntüsü ortaya çikmisti

Polisin teknik takip çalismasinda süphelilerin güven sagladiklari vatandaslardan paralari aldiktan sonra döviz bürolari ve sarraflara götürdükleri belirlenmisti. Nakit parayi altin ve dövize çevirdigi belirlenen süphelilerin o anlara ait güvenlik kameralarina yansiyan görüntüleri de ortaya çikmisti.

Tutuklanan zanlilarin ortaya çikan görüntüsünde magdurlardan dolandirip nakit olarak getirdikleri yüklü miktardaki TL’yi altin ve dövize çevirdigi anlar yer almisti.
Kaynak: İHA