Yargitay Baskanligi Seçiminin Onuncu Turunda Da Sonuç Çikmadi

Yargitay Baskani Mehmet Akarca’nin 4 yillik görev süresinin dolmasi nedeniyle yapilmaya baslanan baskanlik seçimlerinin onuncu turunda da hiçbir aday salt çogunlugu saglayamadi.

Mehmet Akarca, Yargitay Baskanligi görevine 24 Mart 2020’de seçilmis, 4 yillik görev süresi pazar günü itibariyla dolmustu. Bu çerçevede Yüksek Mahkemenin 4 yil boyunca görev yapacak yeni baskanini belirlemek için Yargitay’da pazartesi günü sandik kuruldu ve Yargitay üyeleri sandik basina gitti. Seçimin ilk dokuz turunda hiçbir adayin, 348 Yargitay üyesinin salt çogunlugu olan en az 175 oyu alamamasi üzerine bugün, Akarca ve Kerkez’in katildigi onuncu tur oylama yapildi. Oylama sonucu Yargitay Baskani Akarca 120, 3. Hukuk Dairesi Baskani Ömer Kerkez ise 138 oy aldi. Seçime katilim 338 olarak kayitlara geçerken, kullanilan oylardan 9’u bos,71’i ise geçersiz sayildi.

Seçimlerde salt çogunlugun saglanmamasindan dolayi ilerleyen günlerde on birinci tur oylamasi yapilacak. Adaylarin, Yargitay Baskanligi seçimi için 348 üyeden 175’inin oyunu almasi gerekiyor.
Kaynak: İHA