Vali Sahin Açiklamasi 'Antalya'da 6 Bin 40 Sandikta 1 Milyon 925 Bin 946 Seçmen Oy Kullanacak'

Antalya Valisi Hulusi Sahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandikta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacagini ifade ederek, 11 bin 520 personelin görev alacagini söyledi. Sahin, "Önlemlerimizi çok siki aldik. Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazir. Ümit ediyorum ki Antalya’mizda pazar günü seçmen iradesinin sandiga, bagimsiz, huzurlu ve sorunsuz bir sekilde yansidigi bir seçimi daha idrak edecegiz" dedi.

Vali Sahin Açiklamasi 'Antalya'da 6 Bin 40 Sandikta 1 Milyon 925 Bin 946 Seçmen Oy Kullanacak'
31 Mart Yerel Seçimleri yaklasirken, seçim öncesi ve sonrasi için alinacak güvenlik tedbirleri konusunda çalismalar tamamlandi. Antalya’da Vali Hulusi Sahin baskanliginda kurum amirlerinin katildigi Seçim Güvenligi Basin Bilgilendirme Toplantisi AFAD binasinda gerçeklestirildi.



"Bugüne kadar Antalya’da ciddi bir hadise, bir olumsuzluk yasanmadi"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafindan açiklanan 31 Mart seçim takvimine göre seçmen iradesinin sandiga yansimasi için üzerlerine düsen görevi yerine getireceklerini belirten Vali Hulusi Sahin, "Önümüzdeki pazar günü yapilacak olan mahalli idareler seçimleriyle ilgili seçim takvimi isliyor. Su anda seçim yasak oldugu son on günlük dönemdeyiz. Bu süre içerisinde bugüne kadar arkadaslarimiz sahada kolluk güçlerimiz, diger kamu görevlileri propaganda sürecinin huzurlu bir sekilde devam etmesi yönünde çok güzel çalismalar yaptilar. Bugüne kadar Antalya’da ciddi bir hadise, bir olumsuzluk yasanmadi. Bugünkü toplantimizda da önümüzdeki kalan birkaç gün için ayni huzurlu ortamin devami ve bizim için seçim süreci içerisinde en kritik iki gün olan yani cumartesi günü son yirmi dört saatlik propaganda yasaginin oldugu son yirmi dört saat ve seçim günü yapilacaklari arkadaslarimizla beraber degerlendirecegiz” sözlerine yer verdi.

"Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazir"

Tedbirlerin çok siki bir sekilde alindigini belirten Sahin, “Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazir. Sandiklarin nakli, sandik görevlilerinin intikali dahil tüm tedbirlerimiz hem ilçe seçim kurulu baskanlarimizin riyasetinde hem de arkadaslarimizin koordinesinde tamamlanmis durumda. Ümit ediyorum ki Antalya’mizda pazar günü seçmen iradesinin sandiga, bagimsiz bir sekilde, huzurlu bir sekilde, sorunsuz bir sekilde yansidigi bir seçimi daha idrak edecegiz. Bu hususta herhangi bir problem görmüyoruz ama toplantilarimizla tüm süreçleri gözden geçirecegiz. Ve bir aksaklik varsa, ilave tedbir ihtiyaci varsa bunu da Içisleri Bakanligimizin emirleri dogrultusunda degerlendirip tedbirlerimizi alacagiz” dedi.

Vali Sahin, 6 bin 40 sandikta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanarak, 4 bin 171 jandarma, 7 bin 349 polis olmak üzere 11 bin 520 personel görev alacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA