Türkiye, Gazze'nin Yaralarini Sariyor

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, Israil’in zulmü altindaki Filistin ve Gazze halkina 18 tir yardim malzemesi ulastirdi. Içerisinde gida, giyim, isinma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulundugu yardim tirlari, Misir üzerinden Filistin ve Gazze halkina ulastirildi.

Türkiye, Gazze'nin Yaralarini Sariyor
Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, dünyanin dört bir yanina oldugu gibi zalim Israil’in bombardimani ve zulmü altinda zor günler geçiren Filistin ve Gazze halkinin da yardimina kostu. Dernek, aylardir Israil bombardimani altinda zor günler geçiren Gazze halkina toplam 18 tir gida kolisi, saglik destegi, ilaç yardimi, temizlik ve hijyen paketi gibi pek çok acil yardim malzemelerinden olusan yardim malzemesi ulastirdi. Dernek, bayram çalismalari kapsaminda ise 3 Nisan 2024 tarihinde yeni bir yardim konvoyunu Gazzeli mazlumlara ulastiracak.

“Bu sikintilar bitinceye kadar ve zafere erisinceye kadar Gazze’ye destegimiz devam edecek"

Zor günler geçiren Gazze halkina destek olmaya devam edeceklerini ifade eden ve yapilan yardimlarla ilgili bilgi veren Dernek Baskani Mustafa Bulut, "Gazze’ye yardim çalismalari kapsaminda 10 Subat’ta Misir’da hazirladigimiz 8 tirdan olusan iyilik konvoyunu Gazzeli kardeslerimize gönderdik. Hazirladigimiz yardimlar Refah sinir kapisindan geçerek Gazzeli kardeslerimize ulastirildi. Içerisinde çadir, portatif tuvalet ve banyo, gida kolisi, un ve muhtelif yardimlar bulunan tirlarimiz Gazze’ye ulasti. Ramazan çalismalari kapsaminda da 21 Mart’ta yine Misir’da hazirladigimiz 10 tirdan olusan iyilik konvoyunu yine Gazzeli kardeslerimize gönderdik. Bu tirlarin içerisinde de gida, beslenme ve un gibi temel gida malzemeleri bulunuyordu. Önümüzdeki 3 Nisan’da da yine Misir’a giderek bayram için hazirlamis oldugumuz iyilik konvoyunu refah sinir kapisi üzerinden Gazze’ye sevk ederek kardeslerimize ulastiracagiz. Gazzeli kardeslerimiz bir taraftan Israil’in bombalariyla öldürülürken, katledilirken bir taraftan da açliga mahkûm ediliyor. Biz kardeslerimizle olan dayanismamizi sonuna kadar sürdürecegiz. Gazzeli kardeslerimizin bu sikintilari bitinceye kadar ve bir zafere erisinceye kadar bizim Gazze’ye olan destegimiz devam edecek. Bu vesileyle halkimiza bir çagrida bulunmak istiyorum. Su mübarek Ramazan günlerinde Gazze’ye olan desteginizi ve dayanismanizi ve duanizi arttirarak devam ettirin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA