Rusya Açiklamasi 'NATO'nun Dogu Avrupa Ve Karadeniz'deki Faaliyetleri, Rusya Ile Çatisma Hazirligini Gösteriyor'

Rusya Disisleri Bakanligi, NATO’nun Dogu Avrupa ve Karadeniz bölgesindeki faaliyetlerinin, Rusya ile çatisma hazirligini gösterdigini belirtti.

Rusya Disisleri Bakanligi, NATO’nun Dogu Avrupa ve Karadeniz bölgesindeki faaliyetlerini degerlendirdi. Romanyali yetkililerin Köstence’deki Mihail Kogalniceanu hava üssünün modernizasyonu ve üsse bagli 10 bin kisi kapasiteli ‘askeri kasaba’ insasina 2.5 milyar euro degerindeki yatirim planina deginilen açiklamada, “Romanya hava üssünün genisletilmesi, NATO’nun Dogu Avrupa ve Karadeniz bölgesinde sinirsiz askerilesme faaliyetlerine devam ettiginin bir baska kanitidir” ifadeleri kullanildi.

"Bütün bunlar NATO müttefiklerini ülkemizle muhtemel bir çatismaya hazirlama amaci tasiyor"

NATO’nun Polonya ve Baltik ülkelerinde de gücünü hizla arttirildigi belirtilerek, “NATO üyelerinin bu tür faaliyetleri kiskirticidir, sinirlarimizdaki askeri gerilimi tirmandirir ve Rusya’nin güvenligine yönelik ek tehditler olusturur. Bütün bunlar NATO müttefiklerini ülkemizle muhtemel bir çatismaya hazirlama amaci tasiyor. Romanya’daki gelismeleri takip edecegiz, ortaya çikan riskleri degerlendirecegiz ve askeri planlamada bunlari dikkate alacagiz” denildi.

Romanya’daki hava üssünün modernizasyondan geçtikten sonra "NATO’nun Avrupa’daki en büyük üssü" haline gelecegi belirtiliyor. ABD ordusu, üssü 1999’dan beri kullaniyor.
Kaynak: İHA