Kolombiya'dan Arjantinli Diplomatlara Sinir Disi Karari

Kolombiya Disisleri Bakanligi, Arjantin Devlet Baskani Javier Milei’nin Kolombiya Devlet Baskani Gustavo Petro’yu “terörist” olarak nitelendirmesinin ardindan Arjantinli diplomatlarin sinir disi edilmesini emretti.

Kolombiya'dan Arjantinli Diplomatlara Sinir Disi Karari
Arjantin Devlet Baskani Javier Milei’nin ABD mekezli bir haber kanalina verdigi röportajda, Kolombiya Devlet Baskani Gustavo Petro hakkinda kullandigi “asagilayici” ifadelerine Kolombiya’dan yanit gecikmedi. Henüz tamami yayinlanmayan röportajin bir kisminda Milei’nin Petro için kullandigi “terörist”, “katil” ve “komünist” ifadeleri üzerine Kolombiya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Arjantinli diplomatlarin büyükelçiliklerinden sinir disi edilmesini emretti. Açiklamada, “Arjantin Devlet Baskani’nin yorumlari demokratik yollarla seçilmis olan Devlet Baskani Petro’nun sayginligini rencide etmenin yani sira ulusumuzun güvenini de zedelemistir” ifadeleri kullanildi.

Kolombiya Disisleri Bakanligi, Arjantin Devlet Baskani Milei’nin ocak ayinda yaptigi benzer yorumlari sonrasi Buenos Aires Büyükelçisini geri çagirmisti.
Kaynak: İHA