Çorum Sehir Müzesi Ziyarete Açildi

Çorum’un kültürel ve tarihi mirasini gün yüzüne çikarmak amaciyla Belediye tarafindan hayata geçirilen Sehir Müzesi, kapilarini ziyaretçilere açti. Tarihi Veli Pasa Hani içerisinde olusturulan Sehir Müzesi geçmisten günümüze isik tutuyor.

Çorum Sehir Müzesi Ziyarete Açildi


Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, 2019 seçim vaatlerinden birini daha gerçeklestirdi. Sehir Müzesi projesi, Tarihi Velipasa Hani’nda açildi. Sehir Müzesi Ramazan Ayi boyunca sabah 09.00’dan aksam 19.00’a kadar gezilebilecek. Girisin ücretsiz oldugu müzede, Çorum’un tarihine ve kültürüne dair zengin bir içerik sunuluyor.

Hatti döneminden baslayarak günümüze kadar sehrin tarihi ve kültürel dokusunu yansitan eserlerin sergilendigi müzede, tarimdan sanayiye, sagliktan egitime kadar sehre dair ögeler bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan onaylanan ve tescillenen müze, sehrin geçmisini gelecek nesillere aktarma misyonunu üstleniyor. Ayrica, müzeye yapilan bagislar sayesinde sehrin büyüklerinden kalan ve tarihi öneme sahip esyalar da sergileniyor. Sehir Müzesi, ziyaretçilere sehrin 8 bin yillik tarihini balmumu heykelleri ve diger sergileme yöntemleriyle canli bir sekilde sunuyor.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, seçim vaatlerinden olan iki önemli projeyi daha bu hafta tamamladiklarini belirterek, “2019 seçimlerine girerken çok sayida vaadimiz vardi. Bunlarin nerdeyse tamamina yakinini gerçeklestirmeyi Rabbim bize nasip etti. Onlardan iki tanesini de bu hafta içerisinde açiyoruz. Cuma günü saat 14.00’te Hayvan hastanemizi açiyoruz. Yine 2019 vaatlerimizden bir tanesi de sehrimize bir müze kazandirmakti. Ilimizin tarihini, kültürünü, geçmisini, bugününü anlatan çok güzel bir sehir müzesini tarihi Veli Pasa Hani içerisinde olusturduk” dedi.



’Çorum’un tüm tarih serüveni sergileniyor’

Hatti’lerden baslayarak günümüze kadar Çorum’un tüm tarih serüvenini Veli pasa Hani’ndaki 15 oda içerisinde sergilenecegini ifade eden Baskan Asgin, “Tarimdan, sanayideki gelismelere, saglik alanindan, egitim alanina ve el sanatlarina kadar sehrimizin dünden bugüne tasidigi birçok esya burada sergileniyor. 8 bin yillik tarih içerisinde ön plana çikmis, sehrimizin yetistirdigi degerleri balmumu heykelleriyle beraber görebilirler” ifadelerini kullandi.

’Kültür ve Turizm Bakanligi’ndan onay aldi’

Sehir Müzesi’nin Kültür ve Turizm Bakanligi’ndan da onayini aldigini belirten Baskan Asgin, “Sadece sehir müzesi tabela astigimiz bir yer degil. Kültür Bakanligi’ndan buranin özel bir sehir müzesi olduguyla ilgili onayimizi aldik. Dolayisiyla tescilli bir müzemiz var. Su an birçok eseri burada hemserilerimiz görebilir. Dünden bugüne birçok farkli alanda bizim kültürümüzü, tarihimizi, Çorum’un yasadigi objeleri, esyalari görebilirler” seklinde konustu.



Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, sehir müzesine katkida bulunmak isteyen vatandaslara da çagrida bulunarak, “Herhangi bir sekilde hemserimizin elinde büyüklerinden kalmis bir eser varsa o eseri ya da esyayi müzemizde gelecege tasiyabilirler. Çorum’un kültür hayatina katkida bulunabilirler. Su anda da birçok hemserimiz buraya tarihi nitelikteki eseri getirdi, onlarin eserlerini burada teshir ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA