CHP Bitlis Belediye Baskan Adayi AK Parti'ye Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Belediye Baskan Adayi Selim Soyugüzel, yaklasik 300 akrabasi ile birlikte AK Parti’ye geçti.

CHP Bitlis Belediye Baskan Adayi AK Parti'ye Geçti
Miting saatinin Halklarin Esitlik ve Demokrasi Partisine (DEM) satildigini iddia eden Soyugüzel, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katildi.

AK Parti Bitlis Il Baskanliginin toplanti salonunda düzenlenen törenle akrabalari ile AK Parti’ye katilan Soyugüzel, “Bugünden itibaren CHP Bitlis Belediye Baskan Adaligindan istifa ediyorum. Bu memleket hepimizindir. Her zaman milletimizin yaninda ve akrabamiz olan Nesrullah Tanglay baskanimizi desteklemek ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in emrinde olacagiz. Bitlis AK Parti teskilati ile beraber omuz omuza verip pazar günü yapilacak olan seçimi hep beraber kazanacagiz. Her zaman devletimizin ve milletimizin yaninda olacagiz. Güçlüyüz kararliyiz birlikte basaracagiz. Istikrarli bir sekilde çalisacagiz. Yolumuz bahtimiz açik olsun” diye konustu.

AK Parti Bitlis Il Baskani Kadir Köstekçi ise CHP’den istifa eden Selim Soyugüzel’in yasadigi sikintidan bahsederek, sunlari söyledi:

“Selim Baskan dün yasamis oldugu sikintidan sonra bizimle beraber hareket etmek istedigini ve Bitlis Belediye Baskanimiz ve Belediye Baskan Adayimiz Nesrullah Tanglay’i desteklemek istedigini ifade etmistir. Bu bize seref vermistir, güç vermistir. Selim Baskan ve ekibine, ailesine hos geldin diyoruz. Allah’in izniyle 31 Mart aksami bu birliktelik ciddi bir kazanim ve basari getirecektir.”

Bugün Bitlis’te kirli oyunlari herkesin gördügünü belirten Bitlis Belediye Baskani ve AK Parti Bitlis Belediye Baskan Adayi Nesrullah Tanglay da, “Kapali kapilar ardinda kimlerin kimlerle beraber oldugunu herkes biliyor. CHP’nin miting saati DEM Partisine verildi.

Bu kapali kapilar arakasinda maddi pazarliklar yapilarak verildi.

Yani bu CHP’nin ve DEM Partisinin Türkiye’de bütün ilçelerde, bütün illerde yapmis oldugu bu ittifakin asikar olusunun en büyük belgesidir” seklinde konustu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhaoglu ise “Milletin rotasi disina çikanlar, gizli kapakli filmler yapanlar, gizli planlar yapanlar, kendi parti içi hesaplasmalarinda bile demokratik olgunlugu göstermeden birbirlerini yari yolda birakanlar iste bugün milletin partisi olan AK Parti’ye gelip burada bizimle kenetleniyorlar. Ben öncelikle hem Selim Beye hem de kiymetli ailesine cani gönülden tesekkür ediyorum. Iste AK Parti’nin farki budur. AK Parti kendi partisi içinde hizmet veren, kendi partisinin gönüldaslarina hiçbir zaman yanlis yapmamis, gizli planlar içinde olmamis, her zaman samimiyetle halk için siyaset yapan birilerinin planlarinin bir parçasi olmayan bir partidir” dedi.

Konusmalarin ardindan AK Parti Bitlis Il Baskani Kadir Köstekçi tarafindan CHP’den istifa eden Selim Soyugüzel’e AK Parti rozeti takildi.
Kaynak: İHA