Bakan Isikhan Açiklamasi 'Temmuz Ayinda Emekli Ayliklarini Tekrar Masaya Yatiracagiz'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, "Nasil emeklilerimizin refahini artiracak en iyi ve en yeni uygulamalari bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da ayni sekilde çalismaya devam edecegiz. Sayin Cumhurbaskanimiz bugün ifade etti. Temmuz ayinda emekli ayliklarini tekrar masaya yatiracagiz" dedi

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Temmuz Ayinda Emekli Ayliklarini Tekrar Masaya Yatiracagiz'
"Türkiye Yüzyili’nda Çalisma Hayati Bulusmalari" çerçevesinde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Çorum’da is dünyasinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Ticaret ve Sanayi Odasi’nda gerçeklestirilen programda konusan Bakan Isikhan, emekli maaslarinin zammi memur emeklilerinde toplu sözlesmeye göre; SSK ve Bagkur için de enflasyona göre sekillendigini hatirlatarak, "Biz, ihtiyaçlar ve imkanlar dogrultusunda çogu zaman bu tutarlarin çok daha üzerinde emeklilerimiz için adimlar attik. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir sekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edecegiz. Ayrica; daha önce de söyledigimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurlari kapsayacak sekilde genisletilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçirecegiz. Yine esnaflarimizin emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayisindaki adaletsizligi giderecegiz" diye konustu.

Hiçbir zaman tutmayacaklari sözü vermediklerini dile getiren Bakan Isikhan, "Bu, baskalarinin milleti kandirma taktigi, bizim degil. Biz ne dediysek bugüne kadar yaptik, bundan sonra da adim adim yapmaya devam edecegiz. Son 5 yilda yasadigimiz bunca afete ve felakete ragmen, vatandaslarimizi asla magdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebiliyoruz" ifadelerini kullandi.

Çorum’un, tarihiyle, tarimiyla, endüstrisiyle, önemli medeniyetlerin besigi olmasi hasebiyle çok güzel ve önemli sehirlerimizden bir tanesi oldugunu hatirlatan Bakan Isikhan, "Geçtigimiz günlerde 2023 yili isgücü verileri açiklandi. 2023 yilinda issizlik orani 1 puanlik azalisla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Issizlik oranlari son 10 yilin, istihdam oranlari son 21 yilin en iyi seviyelerine çikti. Ayrica; 2023 yilinda Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldu. Milli gelirimiz 1 trilyon dolari, Kisi basina Milli Gelirimiz de 13 bin 110 dolari asarak tarihimizin en yüksek düzeyini gördü. Bu veriler gösteriyor ki; pandemiye ragmen, bölgemizdeki savaslara ragmen, geçtigimiz yil yasadigimiz asrin felaketine ragmen, dogru yoldayiz" seklinde konustu.

Emeklilere yönelik olarak baslatilan banka promosyonlari ile ilgili de açiklamada bulunan Bakan Isikhan, "Biliyorsunuz geçtigimiz günlerde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, emeklilerimize yönelik olarak baslattigimiz promosyon ödemesi uygulamasinin kamu bankalarinda 2 katina çikarilarak 8 ile 12 bin lira arasinda olacagini duyurmustu. Bunun disinda ölüm ayligi hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon duyurusunu yapmistik. Bu hafta pazartesi gününden itibaren de promosyonlar için basvurular alinmisti. Bugün itibariyle kamu bankalarimiz emeklilerimize promosyon ödemelerini yapmaya basladilar. Tüm emeklilerimize hayirli ugurlu olsun. Bununla birlikte, Kamu bankalari haricinde diger bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladik. Özel bankalar da, kamu bankalari tutarlari asgari olmak üzere promosyon miktarlarini güncelleyecekler. Biz, saglam politikalarla emeklilerimize mümkün olan en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. 2002 yilinda iktidara geldigimizde, iflas noktasina gelmis bir sosyal güvenlik ve saglik sistemi devralmistik. Bunu en iyi kiymetli emeklilerimiz hatirlar. Attigimiz adimlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi insa ettik. Saglik sigortasi kapsaminda, ilaca ve tedaviye erisim noktasinda dünyanin en ileri ülkelerinden biri haline geldik" dedi.



"Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in isaret ettigi, Cumhur Ittifaki olarak hedefimiz olan Türkiye Yüzyili vizyonunu insallah sizlerin destegiyle basaracagiz" diyen Bakan Isikhan, sunlari kaydetti:

"Bu yüzyili; emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz. Surasi çok önemli; ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkinma yerelden baslar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin de o derece güçlü olacagina inaniyoruz. Çünkü sunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelisim, ilerleme ve kalkinma yerelden baslar. Bildiginiz gibi ülkemizin lideri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Cumhurbaskanimiz liderliginde AK Parti, ülkemizde belediyecilik anlayisini degistirmis, milletimizi gerçek belediyecilikle tanistirmistir. Aziz milletimiz ’yaparsa AK Parti yapar, Erdogan yapar’ diyerek bu hakikati, bu güveni ortaya koymaktadir. Insallah 31 Mart’ta Çorum gerçek belediyecilikle yola devam edecek. Çorum Belediye Baskanimiz Halil Ibrahim Asgin, Çorum’un has evladi, bu sehre emegini ortaya koyan çok kiymetli bir yol arkadasimiz. Çorumlu hemsehrilerimin bir kez daha görevi AK belediyecilik vizyonu ile Halil Ibrahim Baskanimiza verecegine inaniyorum. Bu sehre Halil Ibrahim Baskanimiz gibi çalisan, üreten, gelistiren yönetimler yakisir. Insallah Çorum, 1 Nisan sabahindan itibaren Cumhur Ittifaki çatisi altina daha büyük projelerle yeni bir icraat dönemine dogru ilerlemeye devam edecek. Cumhurbaskanimizin isaret ettigi Türkiye Yüzyili’na da öncülük edecektir, bundan eminiz" dedi.

Kaynak: İHA