AK Parti Sami Er, Sire Pazari Ve Canli Hayvan Pazarini Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er, seçim gezileri kapsaminda Canli Hayvan Pazari ile Sire Pazarindaki esnafi ziyaret etti.

AK Parti Sami Er, Sire Pazari Ve Canli Hayvan Pazarini Ziyaret Etti
AK Parti Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er’in ilk duragi Canli Hayvan Pazari oldu. Burada kirsal bölgelerden hayvanlarini satisa getiren yetistiriciler ile görüsen Er’e çiftçiler desteklerini açikladi.

Üreticilerin sorun ve sikintilarini da dinleyen Sami Er, göreve geldiklerinde tüm sorunlari kisa sürede çözme adina yogun gayret sarf edeceklerini dile getirdi. Büyüksehir Baskan Adayi Sami Er daha sonra AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin, Sire Pazari esnafi ile bir araya geldi.

Meydanda toplanan kalabaliga seslenen Sami Er, Malatya’nin sorunlarini çok iyi bildiklerini belirterek, “Allah’in izniyle Malatya’yi hep birlikte ayaga kaldiracagiz. En birinci önceligimiz, en son insanimiz kalici konutuna erisinceye kadar en son esnafimiz kalici is yerine erisinceye kadar bize durmak da yasak, yorulmak da yasak” dedi.



"Devlet vatandasinin her zaman malinin garantörüdür”

Sire Pazari esnafinin sorunlarini bildigini ifade eden Sami Er, “Herkes de su endise var, ‘Seçimden sonra bizi kaldiracaksiniz’. Böyle bir sey olabilir mi? Bir algidir yönetiliyor maalesef. Piyasa da iste burasi oldugu gibi yine rezerv alanlari ile ilgili de çesitli algilar yönetiliyor. Su anda Malatya’miza 43 tane rezerv alani ilan edilmis. Bu rezerv alanlarinda yerinde dönüsüm olacak. Insanlarimiz evlerinde kendi mahallelerinde kendi sokaklarinda yasamalari için böyle bir yönteme gidildi. Maalesef öyle bir algi yayiyorlar ki iste buralara çökecekler diye. Allah askina devlet hiçbir zaman milletin malina çöker mi kardeslerim. Böyle bir sey mümkün mü? Devlet bir kere vatandasin garantörüdür. Bir vatandasin malini korumakla görevlidir. Allah izin verirse siz bizi seçerseniz, sizleri magdur eder miyiz? Böyle bir sey olabilir mi? Her zaman yüz yüze bakacagiz. Burayla ilgili birtakim spekülasyonlara inanmayin” dedi.



Hiçbir esnafin yerinden zorla edilemeyeceginin altini çizen Er, “Simdi burada bir ticari bir sirkülasyon var. Kimi insanlari zorla suraya gideceksiniz, zorla buraya gideceksiniz diye bir sey söylememiz mümkün degil. Bunu biz de kabul etmeyiz. Hiçbir vicdan da kabul etmez. Içiniz rahat olsun, onun için hiçbir tereddüdünüz olmasin” ifadelerine yer verdi.

Yine çesitli algilarla AK Parti ve Cumhur Ittifaki’nin Malatya’da kaybettigi yönünde dedikodularin yayildigina da dikkat çeken Büyüksehir Adayi Sami Er, “Yaptigimiz arastirmalarda AK Parti ve Cumhur Ittifaki açik ara önde götürüyor. Burada sadece belli bir grup tarafindan AK Parti’nin ve Sami Er’in oylarini nasil tirtiklayabiliriz, nasil biraz daha düsürebiliriz bunun çabasi içerisindeler. Bununla da ne elde edecekler, hakikaten anlayabilmis degilim. Onun için rahat olun, Allah’in izniyle hep birlikte sizlerin de destegiyle 1 Nisan sabahi göreve geldigimizde bunlari artik konusmayacagiz. Sunu özellikle söylüyorum. Biz Malatya’yi Malatyalilara birlikte yönetecegiz” ifadelerini kullandi.

“Allah’in izniyle ortak akli burada egemen kilacagiz”

AK Parti Battalgazi Belediye Baskan Adayi Bayram Taskin da burada yaptigi konusmada göreve geldikten sonra Sire Pazari esnafinin daha rahat çalismasi için ellerinden ne gelirse yapacaklarini belirterek, “Tabii ki sorunlariniz var sikintilariniz var, bunun da farkindayiz. Sire Pazarinin yapisindan iste agir hasar, orta hasar, tasinma hikayesi hepsini biliyoruz. Bunun farkindayiz kiymetli arkadaslar. Içiniz rahat olsun Allah’in izniyle ortak akli burada egemen kilacagiz. Birlikte en güzel kararlari verecegiz. Hiçbir seyi oldu bittiye getirmeyecegiz. Bizler iktidar partisi mensuplari olarak yarin altinda ezecegimiz bir cümleyi kuramayiz. Bundan müsterih olun. Birlikte ortak bir karar alacagiz. Uygun bir çözüm bulacagiz” dedi.



Seçimlerde uygunsuz bir duruma müsaade etmeyeceklerini ve hiçbir oylarini kaptirmayacaklarini ifade eden Taskin, “Tahriklere gelmeyecegiz, vakarli durusumuzla oyumuza sahip çikacagiz, gelecegimize sahip çikacagiz. Hep birlikte ortak akilla Allah’in izniyle Malatya’mizi insa edecegiz” seklinde konustu.



“Sire Pazari’nin tüm sorununa vakifim”

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise bu seçimlerde AK Parti’nin kullandigi ‘Adil Belediyecilik’ sloganina dikkat çekerek, “Bunun özellikle altini çiziyorum, bakin adil belediyecilik diyoruz. Adil belediyecilik ne demek? Ayni anda bütün arkadaslarimizin esnafimizin, tüccarimizin ticaret erbaplarimizin ya da sanayicinin, çiftçinin, memurun ayni anda haklarini esit olarak koruyacagim demek. Allah’in izniyle ne bugün ne 31 Mart’a 3 gün kala ne 31 Mart’tan sonra bizim derdimiz sadece gelip burada seçim öncesi size propaganda yapmak degil” dedi.



Sire pazarinin tasinmasi konusunda tüm duruma vakif oldugunu da ifade eden Babacan, “Aylardir süren pazarin tasinma meselesinin içindeyim. Oradaki dükkânlarin ne olacagi, oradaki dükkanlarin yeterli olup olmadigi, kaç tane oldugu, burayi nasil degerlendirecegimiz, burayi nasil kullanacagimiz, oradaki dükkanlarin çok yüksek fahis fiyatta olusu bunlarin hepsinin farkindayiz. Böyle bir seyi en basta ben istemem. En az sizin kadar biz bu meseleyi güzel bir sekilde çözmek için dertleniyoruz. Çünkü sunun bir çözüm olmadigini biliyorum. Hiçbir zaman da olmayacak. Bakin belediye baskan adaylarimiz burada. Büyüksehir Baskan Adayimiz insallah Sami Er, sizin desteginiz ile 1 Nisan’dan itibaren Büyüksehir Belediye baskanimiz olacak. Insallah Bayram Baskanim burada sizin desteginiz ile Battalgazi Belediye Baskanimiz olacak. Ben buradayim hiçbir yere gitmiyoruz, hiçbir yere gitmeyecegiz de. 1 Nisan’dan sonra da gitmeyecegiz. Sizleri buradan zorla çikarmak gibi bir anlayisimiz olmadi” diye konustu.

Babacan ve adaylar daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak 31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur Ittifakina güçlü bir destek istediler.
Kaynak: İHA