Yasli Çiftin Hayatini Degistiren Destek

Kocaeli’de hayata geçirilen yardim projeleri, çocuklari olmayan Emine ile Lütfü Candan çiftinin hayatlarini kolaylastiriyor. Belediye ekipleri, çiftin evine temizligin yaninda mutluluk da götürüyor.

Yasli Çiftin Hayatini Degistiren Destek
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Kandira’nin Lokmanli köyünde oturan ve çocuklari olmayan Emine ve Lütfü Candan çiftinin her konuda yardimina yetisti. 2022 yilinda geçirdikleri trafik kazasindan dolayi zor zamanlar geçiren Candan çiftine "Evde Bakim", "Gönül Kazan" ve "Genis Ailem" projeleriyle destek olundu.

Yasli çiftin ihtiyaç duyduklari Evde Bakim hizmetiyle kisisel öz bakim ve ev temizligi, Gönül Kazan ile haftanin 3 günü sicak yemek destegi ve Genis Ailem kapsamiyla da saglik, sosyal ve resmi islemlerde refakat destegi verildi.

2022 yilinda bir trafik kazasi geçirerek hastanelik olan ve 2 ameliyat geçiren Lütfü Candan, daha sonra 5 ay boyunca yatakta kalarak tedaviye ihtiyaçlari oldugunu anlatti. Lütfü Candan, "Yasli olmamiza ragmen her seyimizi yapabiliyorduk. Fakat kazadan sonra çocugumuz da olmayinca esim ve ben elden ayaktan düstük. Bizlere bu süreçte Büyüksehir Belediyesinin büyük destekleri oldu. 2 yildir destek vermeye de devam ediyorlar" dedi.

Evde Bakim hizmeti kapsaminda ev temizligiyle camlarinin, pencerelerinin ve dolaplarinin silindigini belirten 83 yasindaki Lütfü Amca, "Ayda bir geliyorlar, Büyüksehrin Evde Bakim hizmetleriyle ihtiyacimiz olan ev temizliginden öz bakimimiza, yeme içmemize kadar her seyi düsünerek karsiliyorlar. Ayin 15’inde hastaneye gitmem gerekiyor. Evden alip hastaneye götürüp getirecekler. Allah kendilerinden razi olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA