Türkiye'nin En Kisa Ve En Iddiali Ramazan Davulcusu

Sivas’in sevilen simasi 108 santimetre boyundaki Ahat Öztürk, Ramazan davulculuguna basladi. Arkadasinin omzuna çikarak çesitli maniler söyleyen Ahat, küçük davuluyla vatandaslari sahura kaldiriyor.

Türkiye'nin En Kisa Ve En Iddiali Ramazan Davulcusu
Sivas’ta yasayan 108 santimetre boyundaki Ahat Öztürk, Ramazan ayinda davul çalmaya basladi.

Sahur saati yaklastiginda vatandaslari sahura davet eden Ahat Öztürk, söyledigi maniler ile de gülümsetti. Çocuk yaslarda dügünlerde gördügü davulculara heveslendigini söyleyen Ahat Öztürk, “Türkiye’nin en küçük ve en iddiali davulcusuyum” dedi.

“Yeni bir meslek edindim. Bütün her seyi biraktim, elimi çektim, davulcu olmaya karar verdim. Küçükken hep dügünlere gidiyorduk. O zamanlar heves ettim ve ben de çalacagim demistim. Büyügünü almak istedim ama benden çok büyüktü. Elimizde bu var, küçügü ile idare ediyoruz. Asiri hevesliyim. Görüp çok fazla sasiran var. Ses az olunca bu sesin nereden geldigini anlamak için balkona çikanlar oluyor. Beni gördüklerinde hoslarina da gidiyor. Istek parçalar da geliyor ama benim davulum elverisli degil. Boyum 1 metre 8 santimetre. Türkiye’nin en küçük ve en iddiali davulcusuyum. Bu meslege yeni baslamadim, hevesliydim. Buradan ilerleyecegimi de düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA