Lübnan'dan Israil'e En Az 30 Roket Firlatildi Açiklamasi 1 Ölü

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan Israil’in kuzeyine en az 30 roket firlatildigini açikladi. Roket saldirisinda 1 kisi hayatini kaybetti.

Lübnan'dan Israil'e En Az 30 Roket Firlatildi Açiklamasi 1 Ölü
Israil ordusu ile Lübnan’daki Hizbullah arasinda karsilikli saldirilar devam ediyor. Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafindan yapilan açiklamada, Hizbullah’in Israil’in kuzeyindeki Lübnan sinirina yakin Kiryat Shmona kentini en az 30 roketle hedef aldigi belirtildi.

Saldiri nedeniyle kent genelinde siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sisteminin atilan roketlerin bir kismini düsürdügü ögrenildi. Israil polisi, roket saldirisi sonucu sehirde çok sayida bölgede hasar meydana geldigini açikladi.

Israil Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafindan yapilan açiklamada, sanayi bölgesinde hedef alinan binada bulunan 25 yasindaki 1 kisinin hayatini kaybettigi ifade edildi. Ekiplerin 30’lu yaslarindaki bir kisiyi ise hasar gören binadan yara almadan kurtardigi kaydedildi.

Hizbullah saldiriyi üstlendi

Hizbullah tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in Lübnan’in güneyindeki Habbariyeh kasabasina düzenledigi saldiriya misilleme olarak Kiryat Shmona kentine roket saldirisi düzenlendigi belirtildi.

Israil’in Habbariyeh kasabasina gece boyunca düzenledigi saldirilarda 7 saglik görevlisi hayatini kaybetmisti. Israil tarafindan saldiriya iliskin yapilan açiklamada, askeri noktaya düzenlenen saldirida Hizbullah yanlisi gruba bagli üst düzey bir yetkilinin öldürüldügü öne sürülmüstü.

Meloni’den Lübnan’a ziyaret

Italya Basbakani Giorgia Meloni, resmi ziyarette bulunmak üzere bugün Lübnan’a gidecek. Meloni 2 gün sürecek resmi ziyareti kapsaminda Lübnanli mevkidasi Necip Mikati ile görüsecek. Meloni’nin ziyaretinde Israil-Lübnan sinirindaki çatismalar, Gazze’deki durum, düzensiz göç ve insan kaçakçiligi sorunlariyla mücadele ve ikili iliskilerin ele alinmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA