Cumhurbaskani Erdogan Batman'da Halka Hitap Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Bugün siyaset arenasina baktiginizda cumhur ittifaki kararli bir sekilde devam ederken 6’li masa yerle bir oldu. Simdi birbirlerine kurduklari kumpaslari gördükçe bizde hicap duyuyoruz. Allah Türkiye’nin yüzüne bakmis da bunlar iktidara gelmemis" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Batman'da Halka Hitap Etti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Batman Valiligi önündeki Turgut Özal Bulvari Adalet Caddesi’nde halka hitap etti. Batman ilçeleri ve köylerini selamlayarak konusmasina baslayan Cumhurbaskani Erdogan, 11 ay sonra yeniden Batman’a gelmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Batman’a olan muhabbetlerinin karsiliksiz olmadigini söyleyen Erdogan, “Su anda Batman’daki katilim bunu gösteriyor. Meydana gelmeden önce sorun dedim katilim ne kadar, 50 bin oldugunu söylediler. Meydanlara sigmayan sevdaniz için her birinize tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Birileri devletimize iftara atsa da yarim asirdir hep mazluma yardim eli uzattik”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Filistin’e sahip çikmadigini ileri sürüp iktidari hedefe alanlara seslenen Cumhurbaskani Erdogan, "Terör devleti Israil’in Filistin halkina yönelik katliamlari yüregimizi yakiyor. 173 gündür Israil Filistin halkinin direnisini kiramadi. Yapilan müzakerelar sonucu ateskes ilan edildi. Filistin halki tüm dünyaya bu destansi direnisiyle kendini göstermistir. Gazzeli kardeslerimizin barisa kavusmasi için her türlü çabayi sergileyecegiz. Varsin birileri devletimize iftira atacak kadar gözünü karartsin. Biz yarim asri bulan siyasi hayatimizin her döneminde oldugu gibi dün de bugün de yarin da zalimlere boyun egmeyecegiz” seklinde konustu.



“Altili masadan eser kalmadi”

Birilerinin zorla, milleti bilmedigi ve istemedigi siyasi tercihlere zorladigini dile getiren Erdogan, 6’li masanin da böyle yaptigini ancak darmadagin oldugunu söyledi.

Erdogan, “Altili masa dediler su anda hiç birisi parlamentoda degil. Masanin altina birilerini soktular ne çikti hiç. Bugün siyaset arenasina baktiginizda Cumhur Ittifaki kararli bir sekilde devam ederken 6’li masa yerle bir oldu. Simdi birbirlerine kurduklari kumpaslari gördükçe bizde hicap duyuyoruz. Allah Türkiye’nin yüzüne bakmis da bunlar iktidara gelmemis. Zaten ne diyor bunlar, iyi ki kazanmamisiz diyorlar. Bunlari millete pazarlayanlar, bunlarin içlerinin bos oldugunu çok iyi biliyorlar. Benim Kürt kardeslerime dahi o masaya oy verdirdiler. Ayni küstahligi ayni milli irade simsarligini bu seçimde de sürdürüyorlar. CHP ve DEM’li bir avuç disinda kimse bir sey bilmiyor. Milletimize dayatma yapiyorlar. Batmanli kardeslerim inaniyorum ki iradelerine ipotek koydurmayacaklardir. Vatandaslarimiz bunlara artik yeter diyecektir. Karar da tercih de benim diyen insanlarimizi meydanlarda görüyorum. Iradesini pazarlik masasinda meze etmeyecek Batmanli kardeslerimi karsimda görüyorum. Idaresine ve gelecegine siki siki sahip çikanlar iste bu meydanlarda var. Sandikta cumhur ittifakina verilen her oyun çok degerli oldugunu herkese izah edecegiz, kirilan varsa gönlünü alacagiz, bir sekilde her kesin sandiga gitmesini saglayacagiz. Hiçbir projesi olmayan siyasilere oyunu verip bosa gitmelerini engelleyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Terör örgütünün yurt içindeki varligi bitme noktasina geldi”

Açiklamalarinda terör örgütlerine vurulan darbelerden de bahseden Cumhurbaskani Erdogan, ülke sinirlari içerisinde hiçbir terör örgütünün barinamaz hale geldigini söyledi.

Erdogan, “Türkiye olarak etrafimiz çatismalar ve savaslarla çevrili olmasina ragmen hedefimize dogru kararlilikla ilerliyoruz. Biz oyunlara gelmedik. Türkiye’yi bölgesindeki birçok ülkeyi saran atesten uzak tuttuk. Bölücü örgütünün topraklarimizdaki varligi bitme noktasina geldi. Suriye ve Irak’tan ülkemize tehditler bitmek üzere. Bölücü terör örgütünün buradaki varligi bittikçe bölge ayaklandi turizm artti, bölgedeki insanlarimizin tamami kazandi. Insallah bunu muhafaza edecegiz. Agir bedeller ödeme pahasina bundan taviz vermeyecegiz” dedi.



“Enflasyon rakamlari yilin ikinci yarisindan sonra düzelme egilimi gösterecektir”

Dünyayi etkileyen enflasyonun Türkiye’yi de olumsuz etkiledigini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, bunu yenmek için güçlü bir kadro kurduklarini ve bu kadronun basina da Mehmet Simsek’i getirdiklerini söyledi.

Erdogan, “Eski karanlik günleri kimse geri getiremeyecek. Bölgemizde bu kritik adimlari atarken dünyayi etkileyen ve ülkemizi de etkileyen enflasyon meselesini göz ardi etmiyoruz. Güçlü bir kadro kurduk, bu kadronun basinda da Batman’in evladi Mehmet Simsek var. Mehmet Simsek’e tam itimadimiz var Insallah yilin ikinci yarisindan sonra göstergeler düzelmeye dogru egilimde olacaktir. Tüm hanelere sagladigimiz 25 metreküplük ücretsiz dogalgaz destegimiz bu yil da devam ediyor. Enflasyon düstükçe ve deprem yükümüz düstükçe bunu daha çok programli olarak halka destek sunacagiz. Biz ne kimlik ne istismar siyaseti yapiyoruz sadece millete hizmet etmeye çalisiyoruz bu amaçla son 21 yilda Batman’a 91 milyar lira yatirim yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA