Kremlin Açiklamasi 'Rusya'nin Olmadigi Baris Görüsmeleri Basarisizla Sonuçlanacak'

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nin katilimi olmadan düzenlenecek herhangi bir küresel baris zirvesinin “basarisiz” olacagini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus Argumenty I Fakty gazetesine röportaj verdi. Peskov, Ukrayna yönetiminin Rusya’nin katilimi olmadan uluslararasi baris zirvesi düzenleme planina iliskin önemli açiklamalarda bulundu. Peskov, birçok ülkenin Ukrayna’daki krizin çözümüne katkida bulunma arzusunu memnuniyetle karsiladiklarini ifade etti.

“Ukrayna sorununu Rusya’nin katilimi olmadan çözmek mümkün mü?” sorusuna yönelik Peskov, “Cevap net, imkansiz. Çünkü Ukrayna, kolektif Bati’nin elinde bir araca dönüstü ve bu kolektif Bati, Rusya üzerinde daha fazla baski kurmayi, Rusya’yi dizginlemeyi amaçliyor” ifadelerini kullandi. Peskov Rusya’nin dislandigi baris görüsmelerinin “basarisiz, saçma ve anlamsiz” olacagini vurguladi.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’in talebi üzerine Isviçre’de “küresel baris zirvesi” düzenlenmesi bekleniyor. Ukrayna’nin baris formülünün ele alinacagi zirvenin tarihi ise henüz belli degil.
Kaynak: İHA