Hamas Siyasi Büro Baskani Haniye Açiklamasi 'BM'deki Ateskes Karari Islam Ümmetinin Basarisidir'

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye, Tahran’da Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan’la görüsmesinin ardindan yaptigi açiklamada, “BM’deki Filistin halkinin direnisi ve basta direnis cephesi olmak üzere Islam Ümmetinin bir basarisidir” dedi.

Hamas Siyasi Büro Baskani Haniye Açiklamasi 'BM'deki Ateskes Karari Islam Ümmetinin Basarisidir'
Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye, çatismalarin basladigi 7 Ekim’den bu yana ikinci kez Iran’a resmi ziyaret gerçeklestiriyor. Iranli yetkililerle görüsmek üzere geldigi baskent Tahran’da temaslarina baslayan Haniye, Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ile önce bas basa ardindan da heyetler arasi görüsmeler gerçeklestirdi. Haniye görüsmelerin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Haniye, BM’de Gazze için alinan ateskes karariyla Israil’in uluslararasi alanda yalnizlastigini belirterek, “Siyonist Israil rejimi uluslararasi alanda benzeri görülmemis bir izolasyon ile karsi karsiya. Bu Filistin halkinin göstermis oldugu direnisin bir sonucudur” ifadelerini kullandi.

“ABD, kendi kararlarini uluslararasi topluma dayatamaz”

Aksa Tufani Operasyonu sonrasi Gazze direnisinde 6. ayina girildigini kaydeden Haniye, Israil soykirimlari ve katliamlari karsisinda Filistin halkinin göstermis oldugu direnisin “efsanelestigini” ve Israil’in Gazze’deki askeri hedeflerine ulasmada basarisiz oldugunu söyledi.

Haniye, “BM’deki ateskes karari geç alinmis olsa da Israil’i uluslararasi alandan izole etmesi ve yalnizlastirmasi açisindan önemli bir karar. ABD, kendi kararlarini uluslararasi topluma dayatamaz. Süphesiz ateskes karari, Filistin halkinin direnisi ve basta direnis cephesi olmak üzere Islam Ümmetinin bir basarisidir” ifadelerini kullandi.

Son olarak Kudüs günü olarak bilinen Ramazan ayinin son cumasi için Filistin’e destek gösterileri çagrisi yapan Haniye, “Savas devam ediyor. Filistin halki birçok sorun ile karsi karsiya ve Kudüs gününde Müslümanlardan beklentimiz meydanlara çikmalari ve Mescid-i Aksa’nin özgürlesmesinde güçlü bir adim atmalaridir” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA