Belçika'da PKK Yandaslari Provokasyonlarini Sürdürüyor

Belçika’da PKK yandaslari Türk toplumuna ait cami ve derneklere saldirdi. Çok sayida aracin da hasar gördügü saldirilarda Ülkü Ocaklari binasi kundaklandi.

Belçika’da PKK yandaslari provokasyonlarini sürdürüyor. Belçika’nin Leuven sehrinde Nevruz kutlamalari sirasinda baslayan olaylar ülkenin farkli sehirlerine siçradi. Ilk olarak Pazar günü Türk toplumunun yogun olarak yasadigi Flaman bölgesine bagli Heusden Zolder sehrinde aksam saatlerinde nevruz kutlamalarindan dönen kalabalik etrafa saldirmaya basladi.

Yüzleri kapali olan ve PKK yanlisi sloganlar atan grup, etraftaki Türklere ait is yerleri ve araçlara saldirdi. Olaya tepki olarak toplanan Türk vatandaslarinin da sokaklara dökülmesiyle arbede yasandi. Belçika polisinin olaylara müdahale etmesine ragmen gece geç saatlere kadar gerginlik devam etti.

PKK yandaslari dün ögle saatlerinde ise baskent Brüksel’de Avrupa Parlamentosu binalarinin bulundugu Lüksemburg Meydani’nda toplandi. Örgüte ait bez parçalari tasiyan kalabalik çevreden geçen Türk vatandaslarina saldirdi, barikatlari söktü. Polis tas firlatan kalabaliga göz yasartici gazla müdahale etti.

Ülkü Ocaklari binasini atese verdiler

Olaylar son olarak Belçika’nin diger bir büyük sehri olan Liege kentine siçradi. Kentin Türklerin yogunlukta yasadigi Cheratte semtinde ortaya çikan PKK yandaslari önce bir camiye saldirdi ardindan Ülkü Ocaklari binasini atese verdi. Çevrede yasayan Türk ailelere ait araçlarin camlarini kiran saldirganlar, bazi araçlari ise kundakladi.

Olaylarla ilgili Belçika makamlarindan herhangi bir resmi açiklama yapilmamasi ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA