ABD Savunma Bakani Austin, Israil Savunma Bakani Gallant Ile Bir Araya Geldi

Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ile bir araya gelen ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, "Bugün Gazze’de sivil kayiplarin sayisi çok yüksek ve insani yardim miktari çok düsük" dedi.

ABD Savunma Bakani Austin, Israil Savunma Bakani Gallant Ile Bir Araya Geldi
ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile Israil Savunma Bakani Yoav Gallant, ABD’nin baskenti Washington DC’de bulunan ABD Savunma Bakanligi’nda (Pentagon) bir araya geldi. Austin, görüsme öncesi yaptigi açiklamada, Filistinli sivilleri korumanin ahlaki ve stratejik bir zorunluluk oldugunu belirterek, abluka altindaki Gazze Seridi’nde insani krizin giderek kötülestigine dikkat çekti. Austin, "Bugün Gazze’de sivil kayiplarin sayisi çok yüksek ve insani yardim miktari çok düsük. Gazze’de insani bir felaket yasaniyor ve durum daha da kötüye gidiyor" dedi.

Gallant ile Gazze’deki insani krizin nasil hafifletilebilecegini görüseceklerini ifade eden Austin, ayrica Gallnt ile Israil’in Gazze Seridi’ndeki Refah kentine yönelik planladigi askeri harekata dair alternatifleri de ele alacaklarini belirtti.

Austin, Israil ile ABD arasindaki güvenlik baginin "sarsilmaz" oldugunu aktararak, "ABD, Israil’in en yakin dostudur ve bu degismeyecektir" dedi.



Netanyahu, BM Güvenlik Konseyi kararinin ardindan Israil heyetinin ABD ziyaretini iptal etmisti

ABD Baskani Joe Biden’in talebi üzerine Gazze Seridi’ne yapilan insani yardimlarin genisletilmesi ve Refah’a yönelik planlanan askeri harekata alternatif seçenekleri ele almak üzere ABD’nin baskenti Washington DC’ye gidecek olan Israil heyetinin ziyareti, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu tarafindan ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze Seridi’nde ateskes çagrisinda bulunan karar tasarisini veto etmeyerek çekimser kalmasinin ardindan dün iptal edilmisti.
Kaynak: İHA