Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Tek Sorunumuz Enflasyon Ve Fiyatlar'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, terörün oldugu yerde ne demokrasi ne de kalkinma oldugunu belirterek, “Terör tüm Türkiye’ye zarar verdi ama en büyük zarari bölgemize verdi” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Tek Sorunumuz Enflasyon Ve Fiyatlar'
Helikopterle Agri’dan Bitlis’e gelen Yilmaz, Ulu Cami Meydani’nda partisince hazirlanan mitinge katildi.

Düzenlenen mitingde konusan Cevdet Yilmaz, dini milliyetçilik yapmadiklarini ve kimsenin mezhebiyle ugrasmadiklarini belirterek, “Basindan beri sunu savunduk. Dini milliyetçilik yapmayacagiz. Kimsenin inanciyla, mezhebiyle ugrasmayacagiz dedik. Bunu yapmadik. Etnik milliyetçilik yapmayacagiz dedik. Kimsenin etnik kimligiyle ugrasmadik. Herkesin kendi kimligi serefidir dedik. Özgürlükleri arttirdik. Bölgesel milliyetçilik yapmayacagiz dedik, batidan ne varsa doguda da olacak dedik ve son yirmi yilda doguda, güneydoguda hiçbir dönem olmadigi kadar hizmeti insanimizla bulusturduk. Yollarindan üniversitelerine, organize sanayi bölge alanina her konuda hiçbir dönem atilmamis adimlari attik ve milletimize sunduk. Bu bir zihniyetin ürünüdür. Insani yasat ki devlet yasasin anlayisinin ürünüdür. Bu milleti esas alan siyasetin sonucudur. Eser ve hizmet anlayisinin sonucudur. Yikan degil, tahrip eden degil, insa eden bir siyaset anlayisinin sonucudur” diye konustu.



“Demokrasinin de kalkinmanin da düsmani terördür”

“Terörün oldugu yerde ne demokrasi olur, ne kalkinma olur” diyen Yilmaz, konusmasina söyle devam etti:

“Yerelden genele bir taraftan temel hak ve hürriyetleri arttirirken, vesayetleri tasfiye ederken, milli iradeyi hakim kilarken, diger yandan da en büyük hizmetleri bu dönemde milletimize tasidik. Dogu ve Güneydogu tarihinde hiç olmadigi kadar hizmet aldi. Diger taraftan geçmiste yasadigimiz terör dönemlerini, o dönemin getirdigi sartlari da hepiniz biliyorsunuz. Terör tüm Türkiye’ye zarar verdi ama en büyük zarari bölgemize verdi. Burada yasayan insanimiza verdi. Dogrudan zararlari disinda dolayli olarak da çok büyük zararlar verdi. Terör nedeniyle yaylalarimizi kullanamadik. Terör nedeniyle turist gelmedi. Sermaye gelmedi, yatirim gelmedi. Nitelikli eleman gelmedi bu bölgemize. Bunun bütün maliyetini bu bölgede yasayan insanimiz çekti. Ama simdi tam tersine huzur ve güven ortami var. Ben son dönemlerde, doguda, güneydoguda birçok ilimizi ziyaret ettim. Allah’a sükürler olsun. Bir huzur ortamindayiz. Bir güven ortamindayiz. Her zaman söylüyorum, burada da tekrar edecegim demokrasinin de, kalkinmanin da düsmani terördür. Terörün oldugu yerde ne demokrasi olur, ne kalkinma olur. Huzurun, güvenin oldugu yerde de hem demokrasi olur, hem kalkinma olur. Bunun en güzel örneklerinden biri Bitlis. Bitlis’te son bes senede 17 bin yeni istihdam olusmus. Kayitli özel sektörde devleti söylemiyorum. On yedi bin sigortali çalisan olusmus. Huzurun olmadigi yerde bu olur mu? Huzurun olmadigi yerde organize sanayi bölgemiz dolar miydi? Iste bu huzur sayesinde. Bu güven sayesinde bu siyasi istikrar sayesinde oluyor bunlar.”

Bitlis çarsi merkezinde uygulanan dere üstü islah çalismasi ve millet bahçesi hakkinda da konusan Yilmaz, “Birtakim olmamasi gereken yapilar yikildi. O tarihi doku ortaya çikarildi. Artik bes minareyi görüyoruz. Kalemizi görüyoruz. Ulu Cami’mizi görüyoruz. Tarih olmadan gelecek olmaz. Tarih suuru olmadan saglam bir gelecek insa edilmez. AK Parti olarak biz suna inaniyoruz. Bir millet tarihine tarihi degerlerine ne kadar sahip çikarsa gelecegi de o kadar saglam insa eder. Modernlesmek demek modern hayata adapte olmak demek geçmisini unutmak demek degil. Bir taraftan tabii ki sanayisiyle, tarimiyla, sehirlesme yapilasmasiyla, modernlesecegiz. Teknolojisiyle gelisecegiz. Ama bir taraftan da tarihimize, kültürümüze, inancimiza, maneviyatimiza, geçmisimize sahip çikacagiz. Iste bunun çok güzel bir örnegini burada görüyoruz. Geçmiste gelecegin bulustugu bir mekandayiz. Çevre Sehircilik Bakanligimizla, diger ilgili bakanliklarimizda el birligi içinde burayi dönüstürdük. Buraya bir milyar Türk Lirasi’ndan fazla kaynak harcandi. Yikilmasi gerek yerler yikildi. Yikimla ilgili birileri tezviratlar yapiyormus. Surasi da yikilacak, burasi da yikilacak. Yikim isi bitti. Bundan sonra sadece yapim isi var. O yikimlar yapilmasi gerekiyordu. Yapildi bitti. Kale altindaki yapilar yikilacakmis diyorlar. Öyle bir sey yok. Ona sakin inanmayin. Öyle bir planimiz da yok, projemiz de yok. Bundan sonra buralari daha çok güzel için çalisacagiz” diye konustu.



“Merkezi idareyle yerel yönetim el birligi yaptiginda, o zaman bereketli oluyor isler”

Merkezi idareyle yerel yönetimlerin el birligi yapmasi gerektigini de ifade eden Cumhurbaskani Cevdet Yilmaz, “Zaten merkezi idareyle yerel yönetim el birligi yaptiginda, is birligi yaptiginda o zaman bereketli oluyor isler. O zaman daha çok is yapiliyor. Bakin bazi siyasetçiler var. Seçimden önce söz verirler Seçimden sonra o verdikleri sözü unuturlar. Hatta öyleleri var ki. Geçen televizyonlardan da izledim. Birakin vaatlerini yerine getirmeyi, vaatlerinin ne oldugunu bile hatirlamiyorlar. Biz o anlayista degiliz. AK Parti’nin Cumhur Ittifaki’nin gerçek belediyecilik anlayisiyla yapamayacagimizi söylemeyiz. Söyledigimizin de pesinden sonuna kadar kosariz. Gece gündüz ugrasiriz” dedi.



“Tek sorunumuz enflasyon ve fiyatlar”

Yilmaz, enflasyon ve fiyatlara da deginerek, konusmasina söyle devam etti:

“Ekonomimizi büyütüyoruz. Ihracatimizi, üretimimizi ve istihdamimizi arttiriyoruz. Insallah Bitlis’imize önümüzdeki dönem çok daha fazla hizmeti yapacagiz. Merkezi idare ve yerel yönetim. Bundan hiç endiseniz olmasin bekliyoruz. Ekonomimizi büyütürken tek sikintimiz var enflasyon büyümemiz iyi. Bakin geçen sene dört buçuk büyümüsüz. Milli gelirimiz 230 milyardan 1,1. trilyonun üstüne çikmis. 2002’de 3 bin 600 dolar olan kisi basina gelirimiz geçen sene 13 bin 110 dolara kadar yükseldi. Tek sorunumuz enflasyon ve fiyatlar. Bunu da önceliklendirmis durumdayiz. Bunun planini, programini yapmis durumdayiz. Bu yilin ortalarindan itibaren göreceksiniz. Enflasyonda düsüsler baslayacak. Bu isler böyle hemen olmuyor. Dünyada da bizde de. Belli asama asama gerçeklestiriyorsunuz. Belli bir zaman aliyor yilin ortasindan itibaren düsmeye baslayacak. Gelecek yil yüzde 15’lere düsmeyi hedefliyor. 2026’da ise tek hane olacak. Oyunuzu Bitlis’in gelecegine oyunuzu hizmetlere verin. Laf üstüne laf koyanlara degil, tas üstüne tas koyanlara oyunuzu verin."
Kaynak: İHA