Rusya'daki Konser Saldirisinda Ölenler Çiçeklerle Aniliyor

Rusya’nin Moskova bölgesine bagli Krasnogorsk’taki Crocus Belediye Binasi’nda konser salonuna düzenlenen saldirida 133 kisi hayatini kaybetmisti. Saldirinin ardindan liderler Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e taziye mesajlari gönderirken, dünyanin farkli noktalarinda yasayanlar da saldirida hayatini kaybedenleri aniyor. Rusya’nin baskenti Moskova’da yasayanlar saldirida hayatini kaybedenler için hem saldirinin gerçeklestirildigi belediye binasinin önüne hem de bir oyuncak ayilar ve çiçekler birakti.

Rusya'daki Konser Saldirisinda Ölenler Çiçeklerle Aniliyor
Almanya’nin baskenti Berlin’de bulunan Rusya Büyükelçiligi önüne gelen Almanlar, saldirida ölenler için büyükelçilik binasinin önüne çiçek birakti. Saldirida ölenler arasinda bulunan çocuklar için ise küçük oyuncak ayi birakan ziyaretçiler ölenler için dualar etti.

Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da bulunan Rusya Büyükelçiligi’nin önüne çiçek birakan Danimarkalilar ölenlerin anisina mum yakti.

Öte yandan Rusya’nin Biskek, Viyana, Kisinev, Londra Büyükelçilikleri önüne binlerce çiçek birakildi.

Bayraklar yarina indi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, dün gerçeklestirdigi konusmasinda bugün için 1 günlük milli yas ilan edildigini duyurmustu. Ülkedeki kamu binalarinda bulunan Rus bayraklari yariya indirildi. Kremlin’deki Rus bayragi ile St. Petersburg’da Yasama Meclisi’ndeki bayraklar yariya indirildi.
Kaynak: İHA