Rus Füzesi Polonya Hava Sahasini Ihlal Etti

Rusya’nin sabaha karsi Ukrayna’ya firlattigi bir seyir füzesi Polonya hava sahasini ihlal ettigi açiklanirken Polonya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’dan konuya iliskin olarak açiklama talep edilecegi duyuruldu.

Polonya Operasyon Komutanligi, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik dün gece düzenledigi hava saldirilari sirasinda Rusya’ya ait bir seyir füzesinin Polonya hava sahasini ihlal ettigini duyurdu. Operasyon Komutanligi’ndan yapilan açiklamada füzenin yerel saatle 04.23’te Polonya hava sahasina girdigi belirtildi. Polonya Hava Kuvvetleri ve NATO güçlerinin aninda teyakkuza geçtigi ifade edilen açiklamada, füzenin kisa bir süre Polonya sinirina 2 km mesafede bulunan Oserdow köyü semalarinda seyrettigi bildirildi.

Polonya Operasyon Komutanligi açiklamasinda saatte 800 kilometre hizla 400 metre yükseklikte seyrettigi belirlenen Rus seyir füzesine 39 saniye sonra Polonya hava sahasini terk ettigi gerekçesiyle ates edilmedigi açiklandi.

"Rusya savasa son vermeli, kendi içindeki problemlerle ilgilenmeli"

Polonya Disisleri Bakanligi ise yasanan bu gelisme üzerine Rusya’dan açiklama talep edeceklerini duyurdu. Polonya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Pawel Wronski tarafindan yayinlanan açiklamada “Her seyden önce Rusya Federasyonu’nu Ukrayna topraklarina ve onun halkina havadan düzenledigi terörist saldirilari durdurmaya, savasa son vermeye ve kendi içindeki problemlerle ilgilenmeye çagiriyoruz. Rus bombardimanlarinin kurbanlarina ve onlarin yakinlarina taziyelerimizi iletiyoruz. Polonya, terörün her türlüsünü ve güç kullanarak sinirlarin yeniden belirlenmesini kinamaktadir. Polonya, hava sahasinin bir kez daha ihlal edilmesi nedeniyle Rusya Federasyonu’ndan açiklama talep edecektir" denildi.
Kaynak: İHA