Kuzey Kore Lideri Kim'den Putin'e Terör Taziyesi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Moskova’daki bir konser salonuna düzenlenen terör saldirisi nedeniyle Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e taziye mesaji gönderdi.

Rusya’nin Moskova bölgesine bagli Krasnogorsk’taki Crocus Belediye Binasi’nda konser salonuna düzenlenen saldirinin yankilari sürerken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e taziye mesaji gönderdi. Saldirida hayatini kaybedenlerin ailelerine ve Rus halki adina Putin’e taziye dileklerini ileten Kim, Kuzey Kore’nin her türlü terör eylemine karsi kararli bir durus sergiledigi ve hiçbir seyin insan hayatini tehdit eden “alçak” terör eylemlerini hakli çikaramayacagi ifade etti.

“Halkimiz, dost Rus halkinin yasadigi talihsizlik ve üzüntüyü kendi acisi olarak görmektedir” diyen Kim, “Sosyo-politik birlik ve istikrarini pekistirme ve ülkesinin güvenligini ve egemenlik haklarini savunma davasinda Rus halkiyla dayanisma içindeyiz” ifadelerini kullandi. Kuzey Kore lideri, Rus halkinin terör saldirisinin yaralarini en kisa sürede sarmasini temenni ettigini de sözlerine ekledi.

En az 133 kisi hayatini kaybetmisti

Konser salonuna düzenlenen silahli saldirida en az 133 kisi hayatini kaybetmisti. Terör örgütü DEAS saldiriyi üstlenirken, Rusya saldiriyi gerçeklestiren 4 kisi de dahil 11 kisinin gözaltina oldugunu duyurmustu.
Kaynak: İHA