Gazze'de Yerinden Edilenler Için 3 Bin Bos Konserve Kutusundan Çadir Yapti

Gazze Seridi’ndeki Deir El-Balah’ta kurulan çadir kampinda yasayan yerinden edilen Filistinlilere dikkat çekmek için elde ettigi 3 bin bos konserve kutusuyla çadir yapti.

Gazze'de Yerinden Edilenler Için 3 Bin Bos Konserve Kutusundan Çadir Yapti
Israil, Gazze Seridi yönelik saldirilarina hastane, okul, ev ayirt etmeden saldirilarina devam ederken binlerce Filistinli yasadiklari bölgeleri terk ediyor. Gazze Seridi’nin kuzeyinden ayrilan Filistinlilerin bir kismi Deir El-Balah’ta kurulan kamplara yerlestirildi. Insani krizin her geçen gün derinlestigi Gazze’de zor sartlarda hayatta kalma mücadelesi veren kampa yerlestirilen Filistinliler, bir yandan da barinma ihtiyaçlarini kisitli imkanlarla çözmeye çalisiyor. Deir El-Balah’ta kampa yerlestirilen Dalia Al-Afifi, yerinden edilen Filistinlilere dikkat çekmek için elde ettigi bos konserve kutularini üst üste koyarak çadir yapti. Çadirin üzerine Ingilizce ve Arapça olarak "Özgür Filistin" yazili pankart ve Filistin bayragi asan Al-Afifi, çadirin içine ise Israil’in saldirilarinda hayatini kaybeden gazetecilerin, çocuklarin fotograflarini asti.

Bos konservelerle çadir kurma fikrini anlatan Dalia Al-Afifi, “Aklima saldirilarin basindan bu yana yerlerinden edilenler için yardimlarda dagitan bos kutulari izlerken geldi” dedi.

Arkadaslariyla fikrini paylastiktan sonra mühendis arkadasiyla birlikte bir ekip kurduklarini söyleyen Filistinli Dalia Al-Afifi, “Çevreden topladigimiz 3 bin bos kutu ile çadiri yaptik. Üzerine Ingilizce ve Arapça yazilar yazdik” dedi.

“Savastan sonra hayatimiz konserve kutulari ve çadirlar üzerine kuruldu”

Al-Afifi, çadir için neden konserve kutularini tercih ettiklerini ise su sekilde açikladi:

“Savasla hayatimiz bir bakima iki sey üzerine kurulu hale geldi, yerinden edilenlerin ana gidasi konserve ürünler ve çadir. Bu nedenle dünyaya gidamizin konserve olmadigini, evlerimizin çadir olmadigini ve isgal nedeniyle kaybettigimiz güzel hayatimiz oldugu mesajini vermek istedim. Umarim savas sona erer, evlerimize döneriz ve çocuklarimiz baris içinde yasar"
Kaynak: İHA