Reisi Açiklamasi 'Rusya'daki Terör Saldirisini Gerçeklestirenler Cezalandirilmali'

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e gönderdigi taziye mesajinda, "Rusya’daki terör saldirisini gerçeklestirenler ve bu saldiriyi planlayanlar cezalandirilmali" ifadelerini kullandi.

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Rusya’da gerçeklestirilen saldiri nedeniyle Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e taziye mesaji gönderdi. Rusya halki ve hükümetine, terör saldirisinda hayatlarini kaybedenler için bassagligi dileyen Reisi, "Masum sivilleri hedef alan terör saldirisini siddetle kiniyoruz" dedi.

Rus yetkililerin ulusal güvenlikleri için aldiklari önlemleri desteklediklerini belirten Reisi, "Rusya’daki terör saldirisini gerçeklestirenler ve bu saldiriyi planlayanlar cezalandirilmali. Bu konuda atilacak adimlarin uluslararasi toplum tarafindan ciddiye alinmasi gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Teröre karsi etkili mücadelede etkin is birligine ihtiyaç var"

Rusya’da gerçeklestirilen saldiri sonrasi sosyal medya hesabindan kinama mesaji yayinlayan Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, saldirida hayatlarini kaybedenlerin yakinlarina, Rus halkina ve hükümetine bassagligi diledi. Abdullahiyan, "Teröre karsi mücadelede uluslararasi toplumunda ciddi adimlar atmasi gereken etkin bir is birligine ihtiyaç var" dedi.

Kaynak: İHA