Kazada Sehit Olan Bingöllü Polis Son Yolculuguna Ugurlandi

Istanbul Sisli’de geçirdigi kaza sonucu sehit olan polis memuru Furkan Bor (27), Bingöl’de düzenlenen törenin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Törende konusan Vali Ahmet Hamdi Usta, “3 gün arayla ayni köyden ikinci sehidimizi ugurlayacagiz” dedi.

Kazada Sehit Olan Bingöllü Polis Son Yolculuguna Ugurlandi
Olay, dün aksam saatlerinde Istanbul Sisli Harbiye Mahallesi Taskisla Caddesi’ndeki tünelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Polis Memuru Furkan Bor, motosikleti ile seyir halindeyken viraji alamayarak beton bloga çarpti. Kaza sebebiyle Furkan Bor ve yaninda olan meslektasi Faruk K. ise yaralandi. Kazanin oldugunu gören diger polisler, durumu saglik ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, yaralanan Furkan Bor ve Faruk K.’yi hastaneye kaldirdi. Hastaneye kaldirilan Polis Memuru Furkan Bor, yapilan müdahalelere ragmen sehit oldu.

Sehit polis memuru Furkan Bor için memleketi Bingöl’de cenaze töreni düzenledi.

Havalimanindan alinan sehidin naasi, Recep Tayyip Erdogan Mahallesi’ndeki Selahaddin-i Eyyubi Camisi’ne getirildi.



3 gün arayla ayni köyden ikinci sehit

Yapilan duanin ardindan konusan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “3 gün arayla ayni köyden ikinci sehidimizi ugurlayacagiz. Gecenin bu saatinde bizleri yalniz birakmadiginiz için, Bingöl’e yakisir bir sekilde sehidimizi son yolculuguna ugurluyoruz. Bingöl hakikaten bu ülkedeki birligin, beraberligin simgesi olmus bir ilimiz. Bugün degisik statüdeki 384’üncü sehidimizi defnedecegiz. Allah sizlerden razi olsun. Bingöl bu ülkenin birligi, bütünlügü için yakisani yapiyor bugüne kadar. Bundan sonra da yapmaya devam edecek” dedi.

Cenaze namazinin ardindan sehit polis memuru Bor, dualarla son yolculuguna ugurlandi. Sehit polis memuru, merkeze bagli Küçüktekören Köyü Asagi Zeynep Mezrasi aile kabristaninda topraga verildi.

3 günce Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütüyle çikan çatisma sonucunda sehit olan Bingöllü Tabip Tegmen Hulusi Elçi de ayni köyde defnedilmisti.

Düzenlenen törene Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz, Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan, Il Jandarma Komutani Bilgihan Yesilyurt, sehidin ailesi, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA