Gazze'de Can Kaybi 32 Bin 142'Ye Yükseldi

Israil’in 7 Ekim’den bu yana saldirilarini sürdürdügü Gazze Seridi’nde hayatini kaybedenlerin sayisi 32 bin 142’ye, yaralananlarin sayisi ise 74 bin 412’ye yükseldi.

Israil güçlerinin Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 169. günde devam ediyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in son 24 saatte 7 saldiri gerçeklestirdigi, 72 Filistinlinin hayatini kaybettigi, 114 Filistinlinin ise yaralandigi bildirildi.

Saldirilarin basladigi 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’nde hayatini kaybedenlerin sayisinin 32 bin 142’ye, yaralananlarin sayisinin ise 74 bin 412’ye yükseldigi ifade edildi.

Öldürülen gazetecilerin sayisi 136’ya çikti

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise Israil’in saldirilarinda 3 gazetecinin daha hayatini kaybettigi aktarildi. Yasamini yitiren gazetecilerin isimleri Muhammed el-Rifi, Abdul Rahman Saima ve Mahmud Imad Issa olarak açiklanirken, 7 Ekim’den bu yana bölgede öldürülen gazeteci sayisinin 136’ya yükseldigi belirtildi.

Guterres, Misir’da

Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’ye gönderilen yardimlarin ulastirildigi ve depolandigi Misir’in Kuzey Sina El Aris kentine ziyaret gerçeklestirdi. Guterres’in Gazze’den tahliye edilen Filistinlilerin tedavi gördügü El Aris’teki bir hastaneyi ziyaret etmesi ve Gazze’ye yardimlarin gönderildigi Refah Sinir Kapisinda BM’nin insani yardim çalisanlariyla bir araya gelmesi bekleniyor.

"Insani yardim tasiyan 7 bin kamyon bekletiliyor"

Guterres’e eslik eden Kuzey Sina Valisi Muhammed Susa, Gazze’ye yardim ulastirmak üzere 7 bin kamyonun Kuzey Sina’da bekledigini ancak Israil’in denetim prosedürlerinin yardim akisini engelledigini söyledi.

Kaynak: İHA