Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Insallah Bu Dönem De 5 MHP 11 AKP Ve Yine Büyüksehir Olarak 17-0 Diyecegiz'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti. Ziyaretinde açiklamalarda bulunan Büyükkiliç, “Insallah bu dönem de 5 MHP 11 AKP ve yine büyüksehir olarak 17-0 diyecegiz” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Insallah Bu Dönem De 5 MHP 11 AKP Ve Yine Büyüksehir Olarak 17-0 Diyecegiz'
Düzenlenen ziyarete Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, KGC Yönetim Kurulu Baskani Metin Kösedag, parti yönetim kurulu üyeleri ve basin mensuplari katildi.

Bu seçimi de Kayseri’de 17- 0 olarak alacaklarini söyleyen Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Ülkemizde seviyeli bir sekilde seçim çalismalari devam ediyor. Kayseri’de özel bir sekilde hakikaten çok daha seviyeli bir sekilde devam ediyor. Ben her seyden önce bu süreç içerisinde sizlerin göstermis oldugu seviyeli, sehrimize yakisir, birbirimizin kiymetini bilen anlayis içerisinde çalismalar yaptiginiz için tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimizin tesrif ettigi Persembe günü burada kosullara ragmen elhamdülillah sahane bir miting ortami olustu. Elbette ki hava sartlari ardindan Ramazan ayinin bereketi ve hafta içerisinde bizim hiç alisik olmadigimiz hep Cumartesi günlerine endeksli mitinglerimizin oldugu süreçten adeta bizi bir sinava tabi tutar gibi Cumhurbaskanimiz Persembe gününü Kayserimiz için tercih etti. Bereketiyle geldi. Dolayisiyla Kayserimizde de o gün güzel bir yagis oldu ama bütün bunlara ragmen miting sürecinde hava kosullari müsaitlesti, insanlar meydani doldurdu. Gelirken yaninda degildik ama giderken yanindaydim bire bir. Sivas Caddesi’nden havaalanina kadar insanlar sokaklari doldurmus, kendilerinin ifadesi de “Masallah meydan kadar da buralarda insan varmis” diyerek de ifadede bulundu. Ben bu seçimi bir adim sonrasinda neler olacagini gözlemleyerek, istikrari göz ardi etmeyerek, bu sehri yada bu ülkeyi maceraya sürüklemeye ya da sürüklemek isteyenlere firsat vermeyerek yol almamiz gereken bir süreç olarak degerlendiriyorum. Kisir çekismelerden uzak, tirtiklama ya da oy kaygisiyla gökteki yildizlari vaat etme, bos beles konusma mantigindan uzak süreci yönetme ve biz sirtimizda yumurta küfesi olan bir yönetim anlayisi yani hassasiyet göstermemiz gerektigini biliyoruz. Sonraki asamalarda da yapabilecegimizi paylasmamiz ve sorumluluk makaminda bulunan insanlarin sorumsuzca konusmamasi bizim için çok önemli ve anlamli seyler. Bu açidan biz bunlarin hepsine dikkat ediyoruz. Insallah bu dönemde 5 tane Milliyetçi Hareket Partisi’nden 11 tane Ak Parti’den 16 ilçemiz ve büyüksehir olarak yine buradan 17-0 olarak milletimizin bizi tercih edecegine inaniyorum” dedi.

“Bizim gizlimiz saklimiz yok”

Gazetecilerin mal varligini açiklayip açiklamayacagi sorusuna cevap veren Baskan Büyükkiliç, “Mitingimize emniyetimizin açikladigi rakamlarda ulusal basinda da yayinlandi 75 bin civari bir rakamla katilim oldu. Mal varligimi açiklamam konusunda da siyaseten burada kullanilacak bir malzeme degil. Biz seçildigimizde ve süremizin bittiginde yasal olarak beyanname veren belediye baskanlariyiz. O açidan bunu speküle edip ya da gündeme tasiyarak sov yapma mantiginda hareket edecek halimiz yok. Bizim her seyimiz, malimiz da mülkümüz de ortada ve kamuoyunda da bilinen bir sey. Özelimiz yok, gizlimiz yok saklimiz yok. Bu yönden müsterih olun, veremeyecegimiz bir hesap da yok” ifadelerini kullandi.

AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm ise, “Yaklasik 55 gündür yogun bir SKM dönemimiz var. Dün itibariyle bin 150. programi gerçeklesmis. Ortalama her bir programda 6-7 noktaya dokunuluyor. Bu da 6 bin 900 7 bine yakin lokasyonda program yapmisiz. Son 8 gün içerisindeyiz. Öncelikle seçim sürecindeki nezaketiniz, desteginiz ve Kayseri’de huzurlu bir seçim yasanmasina sebebiyet verdiginiz için siz basin mensuplarimiza özellikle tesekkür ediyorum. Gerçekten buradaki bu uyum ortami Türkiye’nin 81 vilayetine örnek olmali. Bizler de bu nezaketi koruyarak seçim sürecini atlatmaya çalisiyoruz. Ben ev sahipliginiz için tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA