Uluslararasi Karikatür Yarismasi Ödülleri Verildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Dogal Afetler” konusu ile düzenlenen 5’inci Uluslararasi Karikatür Yarismasi ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Uluslararasi Karikatür Yarismasi Ödülleri Verildi


Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenen Uluslararasi Karikatür yarismasina Türkiye’nin yani sira Ingiltere, Amerika, Japonya, Fransa, Italya, Venezuela, Suudi Arabistan, Polonya, Iran, Hirvatistan, Myanmar, Belçika gibi 51 ülkeden 409 eser sahibi 1128 karikatür ile katildi.

5. Uluslararasi Karikatür yarismasinin birincilik ödülünü Iran’dan Ali Rastroo kazanirken, Hirvatistan’dan Mojmir Mihatov ikinci, Türkiye’den Ali Sur ise üçüncü oldu. “Göç”, “Pandemi Covid 19”, “Yangin”, “Egitim” temalari ile Büyüksehir Belediyesi tarafindan 4 kez düzenlenen, bu yil “Dogal Afetler” temasini isleyen karikatür yarismasinin jüri üyeleri Türkiye’nin en ünlü karikatüristleri Gürbüz Dogan Eksioglu, Rasit Yakali, Sevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçaci ve Savas Ünlü’den olustu. Jüri bu yil 51 ülkeden 409 eser sahibinin 1128 adet karikatürü arasindan seçim yapti. Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin 2015 yilinda ulusal olarak baslattigi, 2020 yilindan bu yana da uluslararasi olarak düzenledigi yarismaya eser sahipleri bugüne kadar toplam 6 bin 587 karikatür gönderdi. Yarismada 18 yas alti ödülünü Iran’dan Nilyasadat Mirrezaei ve Sinop’tan Elif Bilge Saglam kazandi. Izmir’den katilan Cemalettin Güzeloglu da Rasit Yakali özel ödülünü aldi. Yarismada Sirbistan’dan Toso Borkovic, Ankara’dan Hüseyin Tanyeri ve Iran’dan Mohammadali Khalaji’ye ise mansiyon ödülü verildi.



Ödül töreninde konusma yapan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün” Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin 2015 yilinda ulusal olarak baslattigi karikatür yarismasinin 5’incisini gerçeklestiriyoruz. Bu kadar zaman içerisinde böyle bir yarismayi uluslararasi boyutta bugünlere gelmesini saglayan Mehmet arkadasima tekrar tesekkür ediyorum ve jüri üyerimize, katilimcilarimiza çok tesekkür ediyorum. Iran’dan gelen çok degerli 2 arkadasimiz ve tatli kizima çok tesekkür ediyorum. Bu tarz yarismalari yaparken bir kadro ile yapiyorsunuz ve orada çok hareketli günler isler oluyor ve buda benim kültür dairemin baskani ve ekibine çok tesekkür ediyorum ”dedi.

Kaynak: İHA