TIKA Afrika'nin Güneyindeki Lesotho'Da Ramazan'in Bereketini Paylasiyor

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan düzenlenen “Ramazan Programlari” kapsaminda Güney Afrika ülkesi Lesotho’da ihtiyaç sahibi 500 aileye temel ihtiyaç malzemelerinden olusan gida paketleri teslim edildi.

TIKA Afrika'nin Güneyindeki Lesotho'Da Ramazan'in Bereketini Paylasiyor
TIKA tarafindan Ramazan ayi vesilesiyle “Lesotho’da Güvenli Gidaya Erisim” temasi kapsaminda düzenlenen ve ülkenin temiz gidaya erisimde en çok güçlük çeken daglik bölgesi Mokhotlong’da ihtiyaç sahibi 500 aileye temel ihtiyaç malzemelerinden olusan gida paketleri ulastirildi.

Lesotho Ulusal Parlamento Milletvekili, Bolala Khesa’nin katilimiyla gerçeklestirilen program açilisinda, Milletvekili Khesa, "Cömert Türk Milleti tarafindan ulastirilan bu yardimlar, biz Lesotholular için çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Türkiye’ye ve TIKA’ya yardimlari için minnettariz” dedi.

En Az Gelismis Ülkeler (EAGÜ) arasinda yer alan Lesotho, küresel isinmanin meydana getirdigi iklimsel sinamalardan, dünya çapinda deneyimlenen covid-19 salgininin getirdigi ekonomik kirilganliklardan oldukça yogun bir biçimde etkilendi. Rusya-Ukrayna Savasi’nin sebep oldugu gida güvenligi risklerinden de derin bir biçimde etkilenen Lesotho kisa ve orta vadede bu iklimsel, ekonomik ve insani riskleri azaltma gayreti içinde.
Kaynak: İHA