Mus'ta Yarim Asirdir Ekmegini Firindan Çikariyor

Mus’ta yarim asirdir ekmegini firindan çikaran 68 yasindaki Hasan Erdem, ilerleyen yasina ragmen halen firinin basinda ekmek pisirerek meslegini ilk günkü askla yapiyor.

Mus'ta Yarim Asirdir Ekmegini Firindan Çikariyor
Yillardir firinin basinda, her gün ayni tutku ve özveriyle ekmek pisiren 68 yasindaki Hasan Erdem, yasina meydan okuyarak meslegini sürdürüyor.

Meslek hayati boyuncu birçok usta ve çirak yetistirdigini söyleyen 4 kiz çocugu babasi Hasan Erdem, Yarim asirdir çalistigi firinda kazandigi parayla ailesinin geçimini sagladigini belirtti.

Hasan Erdem, yarim asirdir firinda çalismanin getirdigi deneyimle, her bir ekmek hamurunun kivamini, pisme süresini en iyi sekilde yaparak müsterilerine kaliteli ürünler sunmanin gururunu yasiyor.

Yasini bir engel degil, bir avantaj olarak gören Erdem, geçen yillarin ona kattigi ustalikla, her bir ekmegi adeta bir sanat eserine dönüstürüyor. Çaliskanlik, azim ve sevgiyle her zorlugun üstesinden gelinebilecegini gösteren Erdem, gençlere de ilham oluyor.

Firinin basinda geçen uzun yillar boyunca birçok sey degistigini söyleyen Erdem, meslegine olan tutkusunu ve sadakatini hiç kaybetmedigini belirterek, "1956 dogumluyum. Yarim asirdir ekmegimi firindan çikariyorum. Hala da devam ediyorum. Severek yapiyorum. Herhangi bir sikintimiz olmuyor. Yalniz ramazan ayinin yaz mevsimine denk geldigi zaman bayagi zorluklar çektim. Bu meslekte çok uykusuz kaliyoruz tabi sicaklikta oldukça bizi etkiliyor. Ekmegimi bu isten kazaniyorum. Bes tane kiz çocugum var. Hepsini okutmusum. Hepsi ekmek sahibi olmus artik. Eleman yetistiremiyoruz. Eleman sikintisi çok çekiyoruz. Eskiden yetistirebiliyorduk, simdi artik gençler heves etmiyorlar. Hazira konuyorlar zorluga gelemiyorlar. Firincilik altin gibi bir meslek her yerde geçerli olan bir meslektir. Her tarafta ihtiyaç ve zaruri bir meslektir” dedi.

Küçük yaslardan beri firincilik meslegine gönül veren Erdem, zamanin hizla akip geçtigi bu yarim asirlik serüvende birçok zorluga ragmen dimdik ayakta durdugunu belirterek, “Meslekte bazi zorluklarimiz olmustur. Gece eve gitmedigimiz oluyor. Tabii ki aile içinde çok sükür huzursuzlugumuz olmadi. Birbirimizi anlayisla karsilariz. Ekmegimizi bu sekilde kazanmaya çalistik. Bu meslege ben basladigimda 18 yaslarimda falan vardim. Benim ustalarim benim kendi öz kardeslerim ve benim küçüklerimdir. Bunlar benden daha önce baslamistir. Hayatta çok zorluklar çektim. Gurbette bayagi çalistik. Izmir’de, Istanbul’da ve Bursa’da çok çalistim. Böyle yerlerde çalistik, oralarda yetistik. Kisin soguk ve yazin sicak. En basta meslegini seveceksin. Dürüst olacaksin, kaliteli olacaksin. Kaliteni konusturacaksin. Saglik, afiyet oldugu sürece Allah muhafaza ederse meslegime devam edecegim. Öyle bir meslek ki hastalik. Insanda hastalik oluyor. Bu meslekte de emekli oldum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA