Murat Kurum Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nda Istanbul'umuzu Lokomotif Sehir Yapacak Anlayisla Çalisacagiz'

Cumhur Ittifaki IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Tuzla’da tersane isçileriyle bir araya geldi. Kurum, "Gerek trafik çilesini, gerek deprem riskini, gerek hane ekonomisini yükseltecek adimlari sehrin, sehremini olarak, uyum içerisinde çalisarak yapacagiz. Çekiserek, bahane üreterek, bahanelerin arkasina siginarak degil, sehrin kaynaklarini sehre kullanarak, milletin parasini millete harcayarak ve milletiyle el ele tutup Türkiye Yüzyili’nda, Istanbul’u lokomotif sehir yapacak anlayisla çalisacagiz" dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nda Istanbul'umuzu Lokomotif Sehir Yapacak Anlayisla Çalisacagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti. Murat Kurum’a tersane ziyareti sirasinda; Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, MKYK Üyesi Baris Özeroglu, Kuzey Star Tersanesi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Imral ve GISBIR Yönetim Kurulu Baskani Murat Kiran eslik etti. Ardindan Gemi Insaat Sanayicileri Birligi’ne ugrayan Kurum, tersane üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi ve toplanti yapti.

"Vatandasimizin nerede mülkiyet ve imar problemi varsa onlari çözmek için bir irade ortaya koydum"

Tersane ziyaretinde konusan Kurum, "Bugün burada sizlerin misafiriyiz. Sizin gibi kardeslerimizle birlikte ben 81 ile hizmet etmeye çalistim. Gerek Genel Müdürlük yaptigim, gerek Bakanlik yaptigim dönemde milletimiz ve sehirlerimiz için en iyisini, güzelini yapmanin gayretiyle sahadaydik. Buradaki tüm arkadaslarimizin memleketinde emegi olan bir kardesinizi. Hepimizin ilinde, hatta birçogunuzun ilçesinde is yaptim. Alin teri döktüm. Emek sarf ettim. Sizin bugün burada ekmeginizin parasi, ailenize, evinize ekmek götürebilme motivasyonuyla yaptiginiz gibi biz de milletimize o hizmetleri yapmak için çalistik, çabaladik. Afetlerde, depremlerde, sellerde, yanginlarda 2 saat sonra oradaydik. Orada milletimizin elinden simsiki tuttuk. ’Ben bir daha bu evde yasayabilecek miyim, acaba memleketimi terk etmek zorunda mi kalacagim’ o endiseli bakislarin arasinda hem onlari sevindirebilmek ve umudu olabilmek için hep beraber bir mücadele verdik. Hamd olsun, bugün 5 yilda 365 bin konutu yaptim. Her afette, milletin yanina gittim. 46 bin konutu teslim ettim. 81 ilde 72 milyon metrekare millet bahçesi kazandirdim. Istanbul’da sadece 173 bin konutun, dönüsümünü yürüttüm. Vatandasimizin nerede mülkiyet ve imar problemi varsa onlari çözmek için bir irade ortaya koydum. Tuzla ve Istanbul’un 39 ilçesi için kentsel dönüsümden deprem dönüsümüne, sosyal konut projelerine kadar birçok projeye imza atmis bir kardesinizim" ifadelerini kullandi.

"Deprem korkusuyla ilgili herhangi bir endise yasamasin"

Istanbul için bir mücadele vermek üzere yola çiktigini söyleyen Murat Kurum, "80 gündür sahadayiz. Bu 80 günlük süreçte, hayallerimizi ve projelerimizi paylastik. Ben de sizin gibi Anadolu’da yasayan bir ailenin evladiyim. Allah nasip etti, buralara geldik. Buralarda da hep oturdugumuz koltugu, hizmet ettigimiz sehri emanet bildik. Bu emanet bilinciyle çalistik. Malini, insanini, parasini emanet bildik. Bu anlayisla, 81 ile hizmet ettik. Insallah simdi de ’Sadece Istanbul’ diyerek, Istanbul’un sorunlari, Istanbullu kardeslerimizin her gün yasadigi problemlere iyi gelmek adina bu mücadeleyi yapacagiz. Istiyoruz ki; Istanbul’da yasayan herkes mutlu olsun. Basi öne egilmesin. Deprem korkusuyla ilgili herhangi bir endise yasamasin. Su geçen 5 yillik süreçte, Istanbul’da maalesef sözü verilen islerin tutulmadigini görüyoruz. Hatta birakin tutmayi, verilen vaatlerin hatirlanmadigi sürece hep birlikte sahitlik ediyoruz. Bu ülke büyüyecekse, bu sehrin sorunlari halledilecekse eger Aziz Istanbul’a ilgi göstermek lazim. Istanbul’a sevgi göstermeniz lazim. Kim olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, hangi dine, inanca, mezhebe sahip olursa olsun, bizim herkesi kucaklamamiz lazim. Beni taniyanlar bilirler. Biz geçmiste, bugün de, yarin da kimseyi ötekilestiren tarafta olmadik. Elimizden geleni yaptik. Bugün Agri’ya da gitseniz Murat Kurum için bunu söylerler. Sirnak’, Van’a, Hakkari’ye de gitseniz, ’Murat Kurum söylerse, yapar’ derler. Murat Kurum bunu geçmiste yapti. Söz verdi ve sözlerini tuttu. Sözlerini tutmus biri olarak Tuzla’dayim. Bugün bu emekçi kardeslerimizin karsisindayim. Benim bu sehre iliskin hayallerim var. Emanet olarak gördügümüz ve bu emanete gözümüz gibi bakacagimiz bir anlayisla çalismak istiyoruz. Sizlere hizmet etmek istiyorum" diye konustu.



"Istanbul’un kaynagiyla, 2 günlük konsere 550 milyon lira harcanmis"

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, "Gerek trafik çilesini, gerek deprem riskini, gerek hane ekonomisini yükseltecek adimlari sehrin, sehremini olarak, uyum içerisinde çalisarak yapacagiz. Çekiserek, bahane üreterek, bahanelerin arkasina siginarak degil sehrin kaynaklarini sehre kullanarak, milletin parasini millete harcayarak ve milletiyle el ele tutup Türkiye Yüzyili’nda, Istanbul’u lokomotif sehir yapacak anlayisla çalismak istiyorum. 31 Mart’ta da sandiga gittiginizde su tercihi yapacaksiniz; bir tarafta bu milletin gelecegi için çalisanlari, diger tarafta da kendi gelecegi için çalisanlari göreceksiniz. Bu ülkede, bu sehirde deprem riski ortadan kalksin ve vatandasimiz basini yastiga koydugunda, huzurla uyusun diyenlerle diger tarafta koca 5 yilda, Istanbul’da 5 bin konutu dönüstüremeyenleri oylayacaksiniz. Bu sehir de trafik çilesi bitsin, milletimiz evine huzurla, güvenle gitsin diyenleri ya da su koca 5 yilda yapilan metro mesafesi 17.88 kilometre. Bunun disinda hiçbir is yapilmamis. Ama Istanbul’un kaynagiyla, 2 günlük konsere 550 milyon lira harcanmis. Israfi bitirdi deyip, 500 milyon lira tabelalara reklam verilmis. Milletin parasiyla CHP dizayn edilmeye çalisilmis. Iste balya balya parayla bir Il binasini alamadiklarini bugün görüyoruz. Kendi gazetecileri ne diyor? ’Sen, bir Il binasini almaktan acizsin, bu sehri ve bu ülkeyi nasil yöneteceksin’ diyor. Burada net bir sekilde anlayis farki var. Bir tarafta beceriksiz, liyakatsiz bir yönetim. Diger tarafta da milleti için gece gündüz çalisanlar var. Bugün, bu tersanede istihdam varsa, bu tersanede gemi üretiliyor ve vardiyali bir sistemde bu tersane çalisiyorsa ortaya koyulan vizyon sayesindedir. Sizlerin gelecegi adina atilan adimlar sayesindedir. Bu ülke TCG Anadolu gemisini yapip, tüm dünyaya meydan okuyorsa eger buradaki isçi kardeslerimiz sayesindedir. Biz eger büyümek, gelismek ve muasir medeniyetler seviyesine çikmak istiyorsak, bu anlayisla çalismak zorundayiz" seklinde konustu.



"Mesele Murat Kurum meselesi degil, mesele Istanbul’un gelecek meselesi"

Algiyla sehirdeki deprem korkusunun giderilmeyecegini belirten Kurum, "Bahaneyle trafik çilesini bitiremezsiniz. Engellendik siyasetiyle bu sehrin sorunlarina çözüm bulamazsiniz. Nitekim, su geçtigimiz 5 yilda bulamadigini gördük. Yapamadiklarini gördük. Ben 80 gündür sahadayken emin olun bana bir kere, bu projelerle ilgili bir soru soramadilar. Onlar da biliyor ki, bu adam gelirse, bu isi yapar. Bu adam, bunu geçmiste yapti, bugünde yapar. Istanbul’un baskani, Istanbullunun kardesi olur yapar. Insallah biz bu anlayisla, hizmet etmek için yola çiktik. Bu yol mesakkatli, bu yol zor bir yol. Biz canimizla, kanimizla, tüm motivasyonumuzla Istanbul’umuza hizmet edecegiz. Insallah 31 Mart’ta Istanbul’u içine düstügü fetret devrinden hep birlikte yükselisini baslatacagiz. Bunu sizlerle yapacagiz. Emekçi kardeslerimizle baslatacagiz. Istanbullu hemserilerimizle baslatacagiz. Mesele Murat Kurum meselesi degil, mesele Istanbul’un gelecek meselesi. Ben elimden gelen her türlü gayreti sergileyecegim. Her türlü fedakarligi yapacagim. Istanbul için gece gündüz çalisacagim. Sizleri de benimle birlikte bu yolda yürümeye, bana yol arkadasligi yapmaya davet ediyorum. Insallah sizlerin oylariyla, Istanbul’umu içinde bulundugu durumdan çikaracagiz. Istanbul olmazsa Türkiye olmaz. Istanbul’da bir deprem olursa, bu ülkenin milli güvenlik meselesi haline gelir. Istanbul’da Allah göstermesin bir deprem olursa, bu bir beka meselesidir. O yüzden el birligiyle ülkemize, gelecegimize sahip çikalim" dedi.

Kaynak: İHA