Izmirli 'Tosuncuk' Tutuklandi

Izmir’in Ödemis ilçesi ve çevresinde, yangindan zarar gören orman arazilerini satma vaadi ile vatandaslardan para toplayip kayiplara karisma olayiyla ilgili gözaltina alinan 4 süpheliden 3’ü adliyeye sevk edildi. Çiftlikbank vurgununa benzeyen olayda "Izmirli tosuncuk" olarak bilinen O.A. ve süphelilerden A.G., çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Izmirli 'Tosuncuk' Tutuklandi
Ödemis Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirligi ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, Ödemis ve çevre ilçelerde; halk arasinda ’Ormanbank’ olarak bilinen grubun; hazine arazisi satip kiralama veya orman müdürlüklerinde sözde tanidiklari vasitasiyla orman ihalelerinden kar payi verme vaadi ile vatandaslardan yüklü miktarda para topladiklarini tespit etti. Yürütülen çalisma kapsaminda kimlikleri belirlenen dolandiricilar O.A., A.G., M.B. ve Ü.A., polis ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Yapilan incelemelerde dolandiricilarin, çok sayida vatandastan 50 milyon lira para topladigi ortaya çikti.

"Izmirli Tosuncuk" tutuklandi

Süphelilerden 3’ü emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Geçtigimiz yillarda meydana gelen Çiftlikbank vurgununa benzeyen Ormanbank soygununda, Izmirli tosuncuk olarak bilinen O.A. ile süphelilerden A.G., çikarildigi mahkemece tutuklandi; M.B. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA