Izmir'den Fransa'ya Egitim Köprüsü

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ), uluslararasi arenada yaptigi anlasmalara bir yenisini daha ekleyerek isletme alaninda Avrupa’nin en iyi egitim kurumlari arasinda gösterilen Fransa’daki KEDGE Business School ile is birligi gerçeklestirdi. IEÜ’nün lisans programlarindan mezun olan gençler, anlasma sayesinde kendilerine uygulanacak özel indirimle Fransa’da yüksek lisans yapma firsati yakalayacak. Avrupa’ya açilarak hayal ettikleri kariyere bir adim daha yaklasacak olan Izmir Ekonomililer, yabanci dillerini ve çevrelerini gelistirirken yeni is firsatlarina da kavusacak. Yüksek lisans egitimi için gerekli olan not ortalamasi ve referans mektubu gibi teknik yeterlikleri karsilayan tüm IEÜ’lüler, kisi sinirlamasi uygulanmaksizin indirimden yararlanabilecek.

Izmir'den Fransa'ya Egitim Köprüsü


Uluslararasi alanda gözde oldular

IEÜ Uluslararasi Iliskiler Ofisi Müdürü Hülya Incekara, KEDGE Business School ile yapilan is birliginin önemine dikkat çekti. Incekara, “Fransa’nin yani sira dünyanin çesitli noktalarinda da kampüsleri bulunan ve isletme alaninda egitim veren KEDGE Business School, çok sayida uluslararasi akreditasyona sahip yüksek lisans programlariyla ön plana çikiyor. Buradan mezun olan gençlerin, uluslararasi sirketlerin gözdesi olarak çok önemli basarilara imza attigini gördük. Uzun süren ikili temaslarin ardindan KEDGE Business School’un kapilarini, özel indirim firsatiyla ögrencilerimize açmis olduk” dedi.



40 ülkeden 200 üniversiteyle anlasma

Yurt disindaki egitim kurumlari ile yeni anlasmalara imza atarak uluslararasi alandaki etkilerini daha da artiracaklarini söyleyen Incekara, “Amerika Birlesik Devletleri (ABD), Kanada, Japonya, Güney Kore, Çin ve Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 40 ülkede 200’den fazla yüksekögretim kurumuyla akademik protokoller imzaladik. Bu sayede ögrencilerimiz; çesitli degisim programlarina katilma, uluslararasi sirketlerde staj yapma ve uluslararasi arastirma projelerinde yer alma sansini elde etti. Gençlerimiz, kariyerlerine uluslararasi bir yön verme firsatini yakaladi. IEÜ’lü olmanin ayricaligini ve avantajlarini deneyimledi. Çalismalarimiz, bu kadarla sinirli kalmayacak. Ögrencilerimize ve mezunlarimiza yeni firsatlar sunmak için is birliklerimizi genisletmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA