Gençlik Ve Spor Bakani Bak Açiklamasi 'Türkiye Avrupa'nin Ve Dünyanin En Modern Stadyumlarina Sahip'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Fatih Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Spor Merkezi’nin açilisina katildi. Gençlerle ve sporcularla bir araya gelen Bakan Bak, “Türkiye Avrupa’nin ve dünyanin en modern stadyumlarina sahip” dedi. Programda konusan Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan ise “Fatih’i bes yilda sportif alanlar açisindan avantajli bir ilçe haline dönüstürmeye basladik” dedi.

Gençlik Ve Spor Bakani Bak Açiklamasi 'Türkiye Avrupa'nin Ve Dünyanin En Modern Stadyumlarina Sahip'
Fatih Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan FSM Kültür ve Spor Merkezi’nin açilisi bugün düzenlenen program ile gerçeklestirildi.

Programa Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, eski Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan ve çok sayida vatandas katilirken, Gençlik ve Spor Bakani Bak’in ilk topu atmasiyla yapilan basketbol maçinin sonunda Fatih Belediye Baskani Turan, katilimcilara hediyelerini takdim etti.

“Türkiye spor devrimi yasamaktadir”

Açilis programinda konusan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, “Gençlik ve Spor Bakanligi olarak bizim en önemli görevlerimizden biri bagimlilik ve uyusturucuyla mücadele etmek. Dolayisiyla okullarimizda spor salonlarinin yapilmasini ve çocuklarimizin, gençlerimizin spora kanalize olmalarini, sporun tabana yayilmasini çok önemsiyoruz. O yüzden su an içinde bulundugumuz tesis, havuzuyla, kültür merkeziyle, salonuyla çok özel bir proje. Hem ögrencilerimize hizmet ediyor hem bölgenin insanlarina, halkina hizmet ediyor hem de buradaki kültürel faaliyetlere ev sahipligi yapiyor. Ergün Turan Baskani ve ekibini gerçekten tebrik ediyoruz. Dedigimiz gibi Gençlik ve Spor Bakanligi olarak biz Türkiye’nin dört bir yaninda eserler yapmaya spor tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin sporun içerisinden gelmesi bizim için bir avantaj. Verdigi talimatla biz Türkiye’nin dört bir yaninda tesisler yapiyoruz. Türkiye bir spor devrini yasamaktadir son 22 yilda. Türkiye olarak bir spor ülkesi olma yolunda çok ciddi adimlar attik ve basarili organizasyonlar aldik” dedi.



“Türkiye Avrupa’nin ve dünyanin en modern stadyumlarina sahip”

Bakan Bak, “2032 Avrupa Futbol Sampiyonasini Türkiye’yle Italya organize edecek. Bunun sebebi ne? Türkiye Avrupa’nin ve dünyanin en modern stadyumlarina sahip. 36 tanesi bitti 5-6 tanesi de devam ediyor. Türkiye en modern stadyumlarina sahip. Dolayisiyla bizim ülkemiz Avrupa Dünya Sampiyonalari organize ediyor. Pek çok organizasyonu basariyla gerçeklestiriyor. Ayrica bizim Milli Egitim Bakanligimiz çok etkin bir uygulamamiz var. Yetenek taramasi uygulamasi var. Bu yetenek taramasi uygulamasiyla yaklasik bu zamana kadar ilkokul üçüncü sinifa giden çocuklardan 4 buçuk milyonunun yetenegin taramasini yaptik gücünü, siçrama kabiliyetini ve esneklikle baslamak üzere uygun spor branslarina yönlendiriyoruz ve bütün herkesi biz spora davet ediyoruz. Tekrar burada velilere söylüyoruz, ailelere söylüyoruz. Çocuklarinizi alin spor tesislerine getirin. Belediyelerin tesislerine getirin, bizim tesislerimize getirin. Burada çok iyi bir sekilde hem belediyeyle bakanlik arasinda çok müthis bir uyum var” ifadelerini kullandi.

“Fatih’te Ergün Turan çok güzel ve kalici isler yapti”

Fatih Belediye Baskani Turan’in kültürde, sanatta, insanlara dokunarak güzel eserler yaptigini söyleyen Bakan Bak, “Fatih’te Ergün Baskan çok güzel ve kalici isler yapti. Kültürde, sanatta, insanlara dokunarak güzel eserler yapti. 31 Mart’ta ne diyecegiz? Fatih’te Ergün Turan ile devam diyecegiz. Yine ortaya koydugu eserlerinin devamini bekliyoruz. Biz de yaninda olacagiz, destekleyecegiz. Pek çok organizasyonda bunlari yapiyoruz. 2024 Paris Olimpiyatlari yaklasiyor. Çok az bir süremiz kaldi. Bu süre içerisinde insallah basarili sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. Oradan bayragi göndere çektirecegiz. Istiklal Marsi’ni çaldiracagiz. Türkiye böyle bir ülke. Güçlü bir Türkiye var. Sporda güçlü bir Türkiye var. Her yönüyle güçlü bir Türkiye var. Kendi savas uçagini yapan tankini yapan ve bölgede güçlü bir ülke var. Bu da kim ile? Recep Tayyip Erdogan’la beraber. O yüzden Istanbul’da Murat Kurum, Fatih’te Ergün Turan’la yola devam diyoruz” diye konustu.



“Havuzuyla, salonuyla ve konferans salonuyla hakikaten örnek bir tesis”

FSM Kültür Merkezi’nin tamamlanmasindan büyük mutluluk duydugunu söyleyen eski Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da, “Fatih, benim hayatimda, gönül dünyamda çok özel yeri olan bir beldemiz. Böylesine bir tesisin burada olmasi, buraya kazandirilmasi ve tabii bugün halkimizla, gençlerimizle bulusuyor olmasi benim için de büyük bir mutluluk. Bu çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize. Bizler için çok büyük bir onuz, büyük bir mutluluk. Fatihimiz için, gençlerimiz için, ülkemiz için hayirli olsun, ugurlu olsun. Hamdolsun çok seyler degisti. Çok güzide bir tesis. Hem mahallelinin faydalanacagi, hem buradaki güzel ögrencilerimizin faydalanacagi dolu dolu havuzuyla, salonuyla mükemmel bir konferans salonuyla hakikaten örnek bir tesis” dedi.



“Spor alaninda dezavantaj olan Fatih’i avantajli bir ilçe haline getirdik”

Fatih’i bes yilda sportif alanlar açisindan en avantajli bir ilçe haline dönüstürdüklerini söyleyen Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, “Biz Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle Fatih’i bes yilda sportif alanlar açisindan avantajli bir ilçe haline dönüstürmeye basladik. FSM Kültür ve Spor Merkezi de bunlardan bir tanesi. Inaniyorum ki bu eser özellikle bölge insanlarinin da yogun kullanmasiyla birlikte 7 gün 24 saat çalisacak bir tesis haline gelecek” ifadelerini kullandi.

“Tüm projelerimizi nitelikle ve bölgeye deger katacak anlayisla yapiyoruz”

Fatih’te yapilan tüm projelerin bir felsefesi oldugunu, nitelikli ve bölgeye deger katacak anlayisla yaptiklarini söyleyen Baskan Turan, “FSM Kültür ve Spor Merkezi, hem mimarisi hem de ambiyansiyla bölgeye deger katacak insallah. Yüzme havuzu tamamlandiginda bölgedeki insanlarin ciddi bir ihtiyacini karsilamis olacak. Insallah önümüzdeki dönemde de bu eserlerimizin, tesislerimizin sayisini artiracagiz. Sayin Bakanlarimiza, projede her asamada emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA