Bakan Tekin, Cumhuriyet Meydani'nda AK Parti Standini Ziyaret Etti.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Burdur’da Cumhuriyet Meydani’nda seçim çalismasi yapan AK Parti standini ziyaret etti. Bakan Tekin, "Sorunlari yerelden çözmenin daha mantikli olacagini düsünüyorum" diyerek Belediye Baskan Adayi Mehmet Simsek’e destek istedi.

Bakan Tekin, Cumhuriyet Meydani'nda AK Parti Standini Ziyaret Etti.
Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Burdur’daki ziyaretleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydani’nda seçim çalismasi yapan AK Parti standini ziyaret etti. Bakan Tekin’i AK Parti Milletvekili Mustafa Oguz, AK Parti Il Baskani Mustafa Özboyaci, ve MHP Il Baskani Gültekin Oktay karsiladi. Stantta açiklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Biz bugün ekip olarak Burdur’a geldik. Egitim ögretim altyapisi ile ilgili olarak Burdur’da yapabilecegimiz seyleri planladik, yapmamiz gereken seyleri yerinde gördük. Öncelikle sunu söyleyeyim biz gittigimiz ilde egitim ögretim altyapisinin tam bir fotografini çekmek için Bakanliktaki birim amirlerimizle beraber geliyoruz. Birim amirinden kastim genel müdürlerimiz. Burdur’a genel müdür arkadaslarimizla beraber geldik ve Burdur’un bütün ilçelerinde bir genel müdür arkadasimiz bu anlamda fotografi çekmek üzere toplantilarini yapti" dedi.



Burdur’da 24 projenin ihale süreci basladi

Burdur’da 2024 yilinda 24 projenin basladigini söyleyen Bakan Tekin, "Siyasetin de Türkiye’nin toplumsal yapisinin da evrildigi noktada bu yaptigimiz seyin çok kiymetli olduguna inaniyorum ben. Yerelden problemleri görerek çözüm üretmenin dogru olacagina inaniyorum. Bu çerçevede daha önce yatirim programinin planini yaparken milletvekillerimiz bize Burdur ile ilgili bir ihtiyaç listesi getirdiler ve ihtiyaç listesi içerisinde bizim olmazsa olmazlarimiz diye mutlaka yapilmasi gereken projelerden bahsettiler. Biz onlarin planlamasini yapmistik zaten. Dolayisiyla su an itibariyle bugün biz 2024 yatirim programinda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaögretim kurumu olmak üzere toplam 24 projenin ihale sürecini baslatmis bulunmaktayiz. Burdur’a hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.



“Yerel yönetimler bazi illerde yardimci bazi illerde engel oluyor”

Yerel yönetimlerin bazi yerlerde en büyük yardimcilari, bazi yerlerde de en büyük engel olduklarini dile getiren Tekin, "Öte yandan bu tür bakanlikla ilgili isleri yapmanin ötesinde yine Milli Egitim Bakani olarak benim çok önemsedigim bir sey var bizim illerde en büyük yerine göre yardimcimiz destekçimiz yerine göre de bizim islerimize en büyük engel çikartan yerler yerel yönetimler bazi illerde yatirimlarimiz tikir tikir isliyor imar da, iskanda, insaatla ilgili islerde sikinti yasamiyoruz. Bazi illerde çok sikinti yasiyoruz. Belediyelerle bir türlü islerimiz hizli yürümüyor. Hizli yürümedi diye de yatirimlarimiz aksiyor. Dolayisiyla egitim ögretimimize istedigimiz etkinlikleri verememis oluyoruz. Sirf bu türden problemlerin yasanmamasi adina bir örnek olsun diye söylüyorum 2016 ya da 2017 yilinda okullardaki su tüketiminin ücretlendirilmesi ile ilgili olarak belediyeyi sinirlandiran bir yasal düzenleme yapmak zorunda kalindi. Çünkü Olagan ücretlendirmenin 3 kati, 5 katina kadar okullarimizdaki su sarfiyatindan ücret alan belediyeler vardi. Bunu engellemek için yasal düzenleme yapmak zorundaydik. Dolayisiyla Milli Egitim Bakanligi olarak belediyelerle çok yakin çalisiyoruz. Belediye bizim önemli paydaslarimiz. 31 Mart Seçimleri de bizim için bu anlamda önemli. Dolayisiyla bu gezinti yapmisken gündemimizi tamamladiktan sonra Mehmet Simsek Baskanimiza destek olabilecek nitelikte kendisiyle beraber seçim çalismalari yapmak istiyoruz. Ben sunu söyleyeyim arkadaslar 2018 daha dogrusu 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de Cumhur Ittifaki belki o günün gerektirdigi zorunluluklar neticesinde ortaya çikti ama bir siyaset bilinci olarak sunun altini çizmek istiyorum, Cumhur Ittifaki bu cografyanin dogal ittifaki. Aslinda Anadolu cografyasinin dogal ittifaki. Türkiye’nin her tarafinda baska türlü ittifaklar bozulup belki informel alanlara kaydirilirken Cumhur Ittifaki Türkiye’nin her tarafinda çok saglikli bir sekilde isliyor. Burada da her iki siyasi partinin temsilcisine de Türkiye’nin sosyolojik yapisina uygun olan bu ittifaki birlikte yürütme durumunda olduklari için onlara da tesekkür ediyorum. Insallah Burdur’da hem Burdur halki hem Milli Egitim camiasi olarak bizim açimizdan en dogru en iyi olan alternatif seçilir. Mehmet Simsek baskanimiz için destek olmaya geldik seçilmesi için elimizden geleni yapacagiz insallah.” dedi.

Buradaki konusmalarinin ardindan Gazi Caddesi üzerinde esnaf ziyaretinde bulunan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, AK Parti Belediye Baskan Adayi Mehmet Simsek’e destek istedi.
Kaynak: İHA