Bakan Ersoy, Antalyali Gazetecilere Seslendi Açiklamasi '40 Yil Boyunca Sehrimizin Sesi Oldunuz'

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 40. kurulus yildönümüne etkinligine katilan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "40 yil boyunca AGC üyeleri sehrin sesi oldu, haberleri objektif bir sekilde sunarak toplumun bilinçlenmesine katki sagladi” dedi.

Bakan Ersoy, Antalyali Gazetecilere Seslendi Açiklamasi '40 Yil Boyunca Sehrimizin Sesi Oldunuz'
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 40. kurulus yildönümü töreni ve iftar programi Muratpasa ilçesindeki bir otelde düzenlendi.

Çok sayida gazetecinin katildigi programda konusan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nin 40 yil boyunca sesi, sözü ve kalemi olarak görev yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 40. Kurulus Yildönümüne katildigindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi.

"AGC, 40 yil boyunca sehrimizin sesi oldu"

Gazetecilik mesleginin demokrasinin temel taslarindan biri olduguna dikkati çeken Ersoy, “Basin mensuplarimiz, özverili çalismalariyla toplumun bilgiye erisim hakkini güvence altina alarak, demokrasimizin saglikli islemesi için önemli bir görevi yerine getirmislerdir. Bu önemli görev ve sorumlulugu basariyla sürdüren Antalya Gazeteciler Cemiyeti bu yil 40’inci yasini kutluyor. Siz degerli Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, gazetecilik mesleginin önemini her zaman en üst seviyede tutarak, toplumun haber alma hakkini korumak için çaba gösterdiniz. 40 yil boyunca sehrimizin sesi oldunuz, haberleri objektif bir sekilde sunarak toplumun bilinçlenmesine katki sagladiniz” dedi.

Bakan Ersoy, üyelikte 40. yilini dolduran basin mensuplarinin AGC’nin bugünlere gelmesinde çok önemli rol oynadigini belirterek, “Meslegin duayenleri olarak sizler, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynadiniz ve bu mirasi gelecek nesillere aktarmak adina degerli katkilar sagladiniz. Ben hem Kültür Turizm Bakani olarak hem de bir Antalyali olarak Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 40. kurulus yildönümünü kutluyorum. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Idris Tas’in nezdinde tüm üyelerinizi de tebrik ediyorum. Gelecekteki çalismalarinizda basarilarinizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Gazeteciler dogrudan, iyiden yana olanlardir"

AGC ile gazetecilerin hatiralardan olusan "Neler yasadik neler" adli kitapla tanistigini belirten Antalya Valisi Hulusi Sahin ise, gazetecilerin biriktirdigi hatiralar bir kitaba sigmayacak kadar fazla olduguna dikkat çekti. Antalyali gazetecilerin dogruyu tereddüt etmeden kamuoyunun önüne getirdigine isaret eden Sahin, "Yanlis bir sey varsa da onu kamuoyunun önüne getirmekte tereddütte bulunmuyorlar. Gazetecilik bu degil midir? Bunu çok degerli buluyorum. Gazeteciler dogrudan, iyiden yana olanlardir. Antalyali gazeteciler bunun örnegini 40 yildir çok güzel bir sekilde veriyor" diye konustu.



"AGC, turizm elçiligi yapiyor"

AGC Baskani Idris Tas da, cemiyetin gücünü meslek ilkelerinden aldigini söyledi.

Tas, Cumhuriyet’in 100. yilinda tarihi Kaleiçi’nde Türkiye’nin en sik basin galerisini gelistirdiklerini ve her gün çok sayida turistin bu galeriyi gezip kaydederek AGC’nin kentte adeta turizm elçiligi yaptigini aktardi. Törenin sonunda, AGC üyeliginde 40 yili dolduran gazetecilere plaket verildi.

Kaynak: İHA