Ögretmenler Çanakkale'ye Gidemeyen Ögrencilere Okulda Çanakkale Müzesi Olusturdu

Karaman’in Ermenek ilçesinde Fikret Ünlü Yatili Bölge Ortaokulu ögretmenleri Çanakkale’yi görmeyi çok isteyen ögrencileri için okulda Çanakkale Müzesi olusturdu.

Ögretmenler Çanakkale'ye Gidemeyen Ögrencilere Okulda Çanakkale Müzesi Olusturdu
Ögrencilerin bire bir rol aldigi müzenin açilisi Ermenek Kaymakami Fatih Erdogan, Belediye Baskani Mustafa Bozcu ve Il Genel Meclisi Baskani Eyyup Çayir tarafindan yapildi. Açilistan sonra ilçe protokolü müzeyi gezdi.

Yaklasik 1 aydir 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yil dönümü için hazirlandiklarini ifade eden okulun Türkçe Ögretmeni Ersin Ay, "Biz çocuklarimiza derslerde önemli günlerde Çanakkale’yi sürekli anlatiyoruz, akilli tahtadan gösteriyoruz, videolar izletiyoruz ama Çanakkale’yi tam anlamiyla çocuklarimiza aktaramiyorduk. Çocuklarimiz da Çanakkale’ye gitmeyi çok istiyordu. Çalismalarda özellikle bunu dile getiriyorlardi. Biz de imkanlardan dolayi çocuklarimizi Çanakkale’ye götüremezsek, dedik ki ögretmen arkadaslarimizla Çanakkale’yi okulumuza getirelim. Bir ay öncesinden basladik çalismalara. Top yaptik, tüfek yaptik, iste mevziler, siperler, araç gereç, bir ay boyunca biz bir aydir çalisiyoruz. Yaklasik 9-10 tane ögretmenimiz, 55-60 tane ögrencimiz bu projenin içinde bir aydir aktif olarak çalismakta. Son 15 gün özellikle çok yogun tempoda, çok siki bir çalisma yaptik. Ramazan’in etkisiyle çalismalarimizi iftardan sonrasina kaydirdik. Çocuklarimiza, ögrencilerimize çok tesekkür ediyorum buradan. Iftardan sonra yilmadan, bikmadan bizle beraber çalisarak müzeyi bu güzel Çanakkale programini ortaya çikardilar. Onlara gerçekten canini gönülden tesekkür ediyorum. Müzemiz diger okuldaki ögrencilerin, ögretmenlerin ve Ermenek halkinin da görmesi için bir hafta kadar açik kalacak. Bir hafta müzemizi sergilemeye devam edecegiz görmek isteyen Çanakkale ruhunu yasamak isteyen herkese müzemize bekliyoruz" dedi.

Müzede Atatürk’ü canlandiran Muhammed Enes Çelebi ise, “Atatürk’ü canlandirmak benim içi gurur verici bir durum. Üstümdeki kiyafetler ve benzetmeler, hocalarim da sag olsun onlarin yardimlariyla daha da çok benzedim ve müzemize katkida bulundum” diye konustu.

Müzeyi gezen diger ögrenciler de çok duygulandiklarini söyledi.

Kaynak: İHA