Karaman'da Ortaokul Ögrencileri Gazze Için Tek Yürek Oldu

Karaman’da Israil’in saldirisi altindaki Gazze için duyarli bir davranisa imza atan ortaokul ögrencileri ögretmenleriyle birlikte okulda yardim kampanyasi düzenleyip, kumbaralarinda biriktirdikleri paralari Gazze’ye ulastirilmasi için Kizilay’a teslim etti.

Karaman'da Ortaokul Ögrencileri Gazze Için Tek Yürek Oldu
Gazze’de yasanan olaylara kayitsiz kalmayan Lale Ortaokulu ögrencileri, “Haydi Karaman Gazzeye Yardim” kampanyasina katkida bulunmak için okulda kampanya düzenleyip harçliklarini Gazze’deki arkadaslarina gönderdi. Yapilan yardim sonrasinda Lale Ortaokulu ögrencileri, Okul Müdürü Recep Azakar ve Müdür Yardimcisi Tuncay Azakar ile birlikte Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’i ziyaret etti. Okul Müdürü Recep Azakar, Gazze’ye yardim için yapmis olduklari etkinliklere iliskin Il Müdürü Çaliskan’a bilgi verdi.

Recep Azakar, “Kizilay ile Yunus Emre Vakfi’nin ortakliginda Karaman’da baslatilan “Haydi Karaman Gazzeye Yardim” kampanyasina destek olmak için okulumuz 5’inci sinif ögrencileri kumbaralarindaki birikimlerini ve harçliklarini toplayip, bir koli erzak ve bir çuval un bedelini toplayarak katkida bulundular. Duyarli ögrencilerimiz ayrica her sinif kendi kampanyasini düzenleyip, Filistinli çocuklar için bir koli erzak ve bir çuval un bedelini Yunus Emre Kültür Vakfi ve Kizilay’in Gazze için açmis oldugu yardim hesabina yatirdi” dedi.

Lale Ortaokulu ögrenci ve ögretmenlerini duyarli davranislardan dolayi tebrik ederek söze baslayan Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenledigi saldirilarda 13 bin çocugun öldügünü söyledi.

Çaliskan, “Isgalci Israil’in Gazze’deki katliami sürüyor. Israil, kadin, çocuk ve yasli demeden masum insanlara bomba yagdirip, okullari ve hastaneleri hedef aliyor. Gazze’de yasanan zorluklari ve acilari hepimiz derinden hissediyoruz. Bu aciya ortak olan ögrencilerimizin biriktirdikleri harçliklari Gazze’deki kardeslerine göndermesi bizleri hem duygulandirdi hem de gururlandirdi. Çünkü tarih boyunca milletimiz mazlumun yaninda zalimin karsisinda durmustur. Hazreti Ibrahim’in atesine su tasiyan karinca misali Gazze’deki kardeslerimize yardim elini uzatan ögrencilerimizi örnek davranislarindan dolayi tekrar tebrik ediyor, ögrencilerimizi yetistiren ailelerine, ögretmenlerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA