Filistin Açiklamasi '(Blinken'in Orta Dogu Turu) Israil'e Zaman Kazandirmaktan Baska Bir Ise Yaramiyor'

Filistin Disisleri Bakanligi’ndan Israil’in saldirilarinin basladigi 7 Ekim’den bu yana 6. Orta Dogu turuna çikan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in ziyaretlerine yönelik yapilan açiklamada, “Israil’e saldirganligini artirmasi için zaman kazandirmaktan baska bir ise yaramiyor” ifadeleri kullanildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, bölgede ateskes ilan edilmesine yönelik çalismalar da sürüyor. ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Israil ile Hamas arasinda arabulucular tarafindan yürütülen görüsmelerde ilerleme kaydedilmesi amaciyla çiktigi 6. Orta Dogu turuna çikmasina yönelik Filistin’den açiklama geldi. Filistin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Blinken’in bölgede yürüttügü diplomasinin Gazze için henüz somut bir sonuç vermedigi belirtilirken, “Israil’e saldirganligini artirmasi için zaman kazandirmaktan baska bir ise yaramiyor” ifadeleri kullanildi. Açiklamada, “Israil hükümeti, Filistin halkina yönelik saldirganliginin temel hedeflerine ulasmasini saglamak üzere daha fazla zaman kazanmak için basarisizliktan faydalaniyor” denildi.

ABD’li Bakan Blinken, Orta Dogru turunun ilk ayaginda dün Suudi Arabistan temaslari kapsaminda Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faisal bin Farhan ile bir araya gelmisti. Blinken’in bugün de Misir’da Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ile Misir, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün Disisleri Bakanlari, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararasi Isbirligi Bakani ve Filistinli üst düzey bir yetkili ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA