Polonyali Çiftçiler Yeniden Sokaga Indi

Polonyali çiftçiler bir kez daha Avrupa Birligi’nin (AB) tarim politikalari ve Ukrayna’dan kontrolsüz ürün ithalatini ülke genelinde protesto etti.

Polonyali Çiftçiler Yeniden Sokaga Indi
Avrupa Birligi’nin (AB) tarim politikalari ve Ukrayna’dan kontrolsüz ürün ithalatini karsi çikan Polonyali çiftçiler, bir kez daha ülke genelinde sokaga indi. Polonyali çiftçiler, baskent Varsova’nin kuzeydogusundaki Jablonna bölgesi ve güneydogusundaki Wesola bölgesi civarinda sehre giris yollarini traktörleriyle kapatarak, trafigi felci etti.

Çiftçiler, traktörlerine "Yesil Anlasma Polonya çiftçisinin ölümüdür", "Yesil Anlasma = Açlik", "Bizler çiftçiyiz, dilenci degiliz", "Ukrayna’dan tahil ihracatina son", "Polonya tariminin öldürüyorsunuz", "Hükümet egleniyor, çiftçi batiyor" ve "Polonyalilar uyanin, bu sizi de etkileyecek" yazili pankartlar asti.

Çiftçiler, tazminat ve destek istiyor

Ukrayna’dan ithal edilen tarim ürünlerinin Polonya çiftçisine yaptigi etkilerin giderilmesi için hükümetin tazminat ödemesi gerektigini ifade eden çiftçiler, AB tarafindan uygulanmasi istenen Yesil Anlasma’yi kabul etmeyeceklerini belirtti.

Çiftçiler, söz konusu anlasmanin tamamen ortadan kaldirilmasi gerektigini vurguladi.

Basbakan’la görüsmeler sonuçsuz kalmisti

Çiftçiler, geçtigimiz ay protestolarin ardindan Basbakan Donald Tusk ve Meclis Baskani Szymon Holownia ile görüsmüs fakat herhangi bir sonuca ulasamamisti. Hükümet, görüsmelerin ardindan Yesil Anlasma’nin gözden geçirilecegini ve degisiklik yapilabilecegine dair bir açiklama yapmisti.
Kaynak: İHA