Kuzey Kore'den Yeni Hipersonik Füze Motoru Testi

Kuzey Kore, yeni bir orta menzilli hipersonik füze için gelistirilen kati yakitli motorun yer testinin basarili bir sekilde gerçeklestirildigini açikladi.

Kuzey Kore'den Yeni Hipersonik Füze Motoru Testi
Kore Yarimadasi’nda yaptigi füze denemeleriyle tansiyonu yükselten Kuzey Kore bu kez yeni bir silah testi gerçeklestirdi. Resmi Kuzey Kore basininda yer alan haberlere göre yeni bir orta menzilli hipersonik füze için gelistirilen kati yakitli motorun yer testi ülke lideri Kim Jong-Un yönetiminde yapildi. Sohae Uydu Firlatma Sahasi’nda gerçeklestirilen testin basarisindan duydugu memnuniyeti dile getiren Kim, kati yakitli motorlarin askeri stratejik degerinin kitalararasi balistik füzeler kadar fazla oldugunu ve düsmanlarinin bunu iyi bildigini söyledi.



Topçu atis tatbikatina liderlik etmisti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un son olarak Pazartesi günü “süper büyüklükte çoklu roketatar” sistemlerinin test edildigi bir topçu atis tatbikatina liderlik etmisti. Çikacak bir savasta düsmanlarinin feci sonuçlarla karsilasacagini söyleyen Kim, orduya askeri güçlerini yok etmeye hazir olma talimati vermisti.

Ses hizindan en az 5 kat daha hizli ilerleyen hipersonik füzeler, mevcut hava savunma sistemleri tarafindan engellenemiyor. Iran, ABD, Çin ve Rusya’nin hipersonik füzelere sahip ülkeler arasinda yer aldigi bilinirken, Kuzey Kore de hipersonik füze testlerini sürdürüyor.
Kaynak: İHA